Sudans tidligere president Omar al-Bashir er etterlyst internasjonalt for folkemord og andre krigsforbrytelser. Han står nå for retten i Khartoum (bildet), tiltalt for korrupsjon og hvitvasking. Tirsdag ble rettssaken mot ham utsatt til 11. august. Foto: AP / NTB scanpix

Sudan har trolig funnet massegrav etter kuppforsøket i 1990

Sudanske myndigheter har funnet en massegrav med det som kan være likene av 28 offiserer som ble drept i et kuppforsøk i 1990.

– Bevisene tilsier at massegraven mest sannsynlig er der offiserene, som på en grusom måte ble drept, ligger, heter det i en kunngjøring fra påtalemyndigheten i landet.

Omar al-Bashir styrte Sudan med hard hånd fra han tok makten i et militærkupp i 1989 og fram til han ble avsatt etter store demonstrasjoner i fjor.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

De 28 offiserene som ble funnet drept i massegraven, forsøkte i 1990 å avsette Bashir, men ble pågrepet under ukjente omstendigheter.

Bashir er allerede fengslet, siktet for blant annet korrupsjon. Også i juni ble det funnet en massegrav fra hans tid som president.

Bashir er også ettersøkt av Den internasjonale straffedomstolen (ICC) i Haag for folkemord og andre krigsforbrytelser under konflikten i Darfur.

Les også
Sudan ved et veiskille
Les også
Sudan tillater alkohol og avkriminaliserer frafall fra islam