Styrken i det profetiske ordet

Guds ord kommer i syner, åpenbaringer og visjoner, og det er Guds personlige løfte til deg, og hvis du holder fast ved det og tror på det, så kommer det til å gå i oppfyllelse, skriver Ulf Ekman i Ukens preken.

Den rettferdige skal leve av tro og av Guds ord. Dette ord kommer til deg ved Den Hellige Ånd enten ved profetier, syner eller drømmer, og er en tiltale som regulerer ditt liv. Uten profetier går folket til grunne. Dersom du har problemer i ditt liv, så er ordet angående løsningen av problemet halve seieren. Derfor skal du søke Gud, være stille for Ham og lytte til Ham. Da kan Han tale til deg, slik at det du gjør er etter tiltale fra Gud. Det å høre Den Hellige Ånd og Guds røst er veldig viktig.
Religiøs tankegang har gjort dette til noe mystisk, merkelig og komplisert, noe vanskelig tilgjengelig som er forbeholdt ytterst få mennesker. Men dette er feil. Gud taler direkte til deg i ditt hverdagsliv, hvis ditt hjerte er vendt til Ham.

Ordet vil oppfylles
Et profetisk budskap fra Gud er noe helt klart og tydelig, noe som fester seg. Det trenger ikke være mer enn ett eneste ord, men det kommer fra den åndelige dimensjonen, fra Guds nærvær, og det trenger inn i ditt indre ved Den Hellige Ånd. Og Guds ord er evig. Har du fått et profetisk ord, og det ikke er gått i oppfyllelse, så vil det før eller siden gjøre det: ??slik skal mitt ord være, det som går ut av min munn. Det skal ikke vende tomt tilbake til meg, men det skal gjøre det jeg vil, og ha framgang med alt som jeg sender det til? (Jes 55,11). Det er perfekt for djevelen om vi mister forståelsen for hvor betydningsfullt og sterkt ett eneste ord fra himmelen er. Vi skal være som den romerske høvedsmannen som sier til Jesus: ?Men si bare et ord, så blir gutten helbredet? (Matt 8,8). Det er på den måten du må fungere i det arbeidet som ligger foran deg. Hvorvidt du skal lykkes i dette arbeidet eller ikke, avhenger av hva du ser, av hva du får og av hva du tar imot. Guds ord kommer i syner, åpenbaringer og visjoner, og det er Guds personlige løfte til deg, og hvis du holder fast ved det og tror på det, så kommer det til å gå i oppfyllelse.

Skrive ned synet
I Hab 2,1 står det: ?På min vaktpost vil jeg stå og stille meg på varden. Jeg vil skue ut for å se hva han vil tale til meg, og hva jeg skal få til svar på mitt klagemål?. Du må sette deg selv, ditt indre menneske, i en posisjon som gjør at du kan høre fra Gud. Gud sier til sitt folk: ?Søk mitt åsyn!?. I Bibelen blir man en rekke ganger oppfordret til å åpne øynene og se, eller å løfte blikket og se. Det er ved å se, åndelig talt, at vi tar imot Guds ord. Når du leser Bibelen med dine fysiske øyne, registrerer samtidig dine åndelige øyne hva Gud sier. Og når du tar imot dette i ditt hjerte, da kommer hjertets tro ut av det. I Habakkuk kapittel 2 står det videre: ?Og Herren svarte meg og sa: Skriv synet opp og skriv det tydelig på tavlene, så det er lett å lese det. For ennå må synet vente på sin tid. Men det haster mot enden og lyver ikke. Om det dryger, så vent på det! For komme skal det, det skal ikke utebli?. Profeten blir befalt å skrive ned synet for at det skal videreformidles på en klar måte, uten feil eller mangler. For Guds ord er ånd og liv, og jo flere som hører det, desto mer liv. Har du fått en profeti eller et syn, så skriv det ned med tanke på at også andre skal kunne ta del i det og dra nytte av det.

Tilbake til det profetiske
Jeg tror at menigheten må tilbake til det profetiske og bli i stand til å bedømme profetisk tale. Den må kvitte seg med profetiske floskler og overflødig, allment profetisk babbel. Vi trenger ikke side opp og side ned med kronglete profetier. Vi trenger et ord fra himmelen, og vi må følge det. Noah fikk en enkel og likefrem befaling om å bygge arken, og om å senere gå inn i den med sin familie. Noah fulgte befalingene, og gjennom hans lydighet ble menneskeheten reddet. Det er altså ikke dybden i profetiene som er det viktige, men det å være lydig mot dem. Den menigheten som er lydhør for profetier og tar imot og følger det ordet som kommer fra Gud, skal bli velsignet.
Når man taler Guds ord i Den Hellige Ånd, åpnes det dører i åndeverdenen, og det legges til rette for at Guds profetiske ord skal bli fullbyrdet. For ordet har liv i seg og venter bare på fullbyrdelse, og det vokser hele tiden, som et barn i mors liv. Dette kan ta lang tid, kanskje mange, mange år, men det vil skje. Det er viktig at du innser dette når du har fått et profetisk ord, så du ikke blir utålmodig og selv forsøker å oppfylle profetiene. Du trenger ikke å virkeliggjøre et eneste ord fra Gud, du trenger bare å si: ?Her er jeg Herre, skje meg i henhold til ditt ord?. Har Gud gitt deg et profetisk ord, så skal Han sørge for at det går i oppfyllelse; min Gud kan gjøre hva som helst, Hans arm er ikke for kort.

Vilkår må oppfylles
Gud taler forut for sine gjerninger, og ordet vil gå i oppfyllelse til den tid Gud har fastsatt. Det vil bli forandringer i verden i tiden som kommer. Den ugudelighet og menneskekontroll som har spredd seg over verden under hele 1900-tallet og som har forsøkt å holde mennesker fast, kommer til å brytes ned. Det kommer en tid da alle de land som har ligget under for falsk religiøsitet og falske religioner, skal åpnes, og Gud skal røre ved folkemassene. I 1985, da frykten for det kommunistiske Sovjetunionen var meget sterk, fikk jeg et ord gjennom Den Hellige Ånd: ?Så sier Herren: Det er ikke Sovjetunionen som skal invadere dere, det er dere som skal invadere Sovjetunionen?. Fem år senere begynte dette ordet å gå i oppfyllelse da muren i Berlin, og senere kommunismen i Sovjetunionen, falt, og i dag er vi tilstede over hele det gamle Sovjetunionen med mer enn 1000 menigheter. Det er styrke i det profetiske ordet. Ofte gis det vilkår i forbindelse med profetier, noe som må gjøres for at ordet skal gå i oppfyllelse. Hvis et ord fra Gud ennå ikke er fullbyrdet, kan dette være fordi et eller flere villkår som er forbundet med profetien ikke er oppfylt. Det kan også være fordi den tid Gud har fastsatt ennå ikke er kommet. Men før eller siden vil det skje; Guds ord vil gå i oppfyllelse.