Studenter i harnisk i Kairo - militæret inn på universitet

Stu­den­ter ved al-Azhar-uni­ver­si­te­tet i Kairo knus­te vin­du­er, kas­tet sto­ler og tag­get slag­ord mot mi­li­tær­re­gi­met etter at nok en leder i Det mus­lims­ke bror­skap ble ar­res­tert.

For førs­te gang siden en retts­kjen­nel­se i 2010 gikk sik­ker­hets­styr­ker inn på uni­ver­si­tets­om­rå­det for å slå ned på de­mon­stran­te­ne.

- Ar­res­ter alle dere ser! Gi meg de un­ge­ne! Hvis dere ser noen, bare på­grip dem med det samme, ropte en po­liti­mann under ak­sjo­nen.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Uroen brøt ut etter at nest­le­de­ren i det isla­mis­tis­ke Fri­hets- og rett­fer­dig­hets­par­ti­et, Essam El-Eri­an, ble på­gre­pet ons­dag. Par­ti­et er den po­li­tis­ke grei­nen av Det mus­lims­ke bror­skap, som egyp­tis­ke myn­dig­he­ter har slått hardt ned på etter at pre­si­dent Mo­ha­med Mursi, som selv var fra Bror­ska­pet, ble av­satt i et mi­li­tær­kupp i som­mer.

Iføl­ge det stat­li­ge ny­hets­by­rå­et MENA stor­met stu­den­ter uni­ver­si­tets­kon­to­re­ne under opp­tøy­ene. Po­li­ti­et skal ha fått til­la­tel­se fra riks­ad­vo­ka­ten før de en­tret om­rå­det, og uni­ver­si­te­tets vise­di­rek­tør skal ha bedt po­li­ti­et om å bli væ­ren­de til si­tua­sjo­nen var roet ned.

Det er også meldt om sam­men­støt ved to andre uni­ver­si­te­ter i Egypt. (©NTB)