Mathare United vant finalen for gutter 13, klasse D, på Norway Cup i 2011.

Strømmestiftelsen avslutter MYSA-samarbeid

Strømmestiftelsen avbryter samarbeidet med organisasjonen MYSA som hjelper barn i slummen i Kenya, etter en rapport som avdekker korrupsjon og overgrep i organisasjonen.

Strømmestiftelsen skriver i en pressemelding at de nå må se seg nødt til å avbryte samarbeidet med ungdomsorganisasjonen Mathare Youth Sports Association (MYSA). Organisasjonen har jobbet med barn i Mathare-slummen i Kenya, hvor mange har fått mulighet til å spille fotball på Norway Cup.

- Det er med beklagelse at vi ser oss nødt til å avslutte samarbeidet, skriver generalsekretær Øyvind Aadland i et brev til MYSAs grunnlegger og styreleder, Bob Munro.


Forsøkte å forbedre

I mars ble det gjort kjent i en rapport som avdekket korrupsjon og overgrep i organisasjonen. Strømmestiftelsen har, ifølgeVårt Land , forsøkt å bedre prosedyrene for å forebygge og avdekke juksing på alder og identitetsforfalsking, seksuell trakassering og overgrep, samt misbruk av midler. 

Likevel har Strømmestiftelsen kommet til den sluttning at MYSA ikker er en organisasjon Strømmestiftelsen kan fortsette å samarbeide med.


(Dagen)