– Strasbourg-angriperen ropte «Allahu akbar»

Mannen som gikk til angrep i Strasbourg tirsdag, ropte «Allahu akbar», opplyser fransk påtalemyndighet. Fire personer med tilknytning til mannen er pågrepet.

De fire ble pågrepet i politiaksjoner natt til onsdag, opplyste statsadvokat for terrorsaker Remy Heitz på en pressekonferanse onsdag. Tre personer ble drept og 13 såret i angrepet.

At gjerningsmannen ropte «Allahu akbar», som betyr «Gud er størst» på arabisk, kan tyde på at angrepet hadde et terrormotiv. Fransk politi har ikke tidligere uttalt seg om gjerningsmannens motiv ut over å konstatere at saken blir etterforsket som mulig terror.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Den mistenkte er identifisert som 29 år gamle Cherif Chekatt, ifølge Reuters. Han har tidligere vært i politiets søkelys for en rekke forbrytelser, og står oppført på en liste over personer som kan være en trussel mot fransk nasjonal sikkerhet.

Storstilt jakt

Chekatt var onsdag fortsatt på frifot. Politiet tror han handlet alene, men fem personer i miljøet rundt ham ble pågrepet som følge av en rekke politiaksjoner gjennom natten, sier statssekretær Laurent Nunez i det franske innenriksdepartementet.

Angrepet mot julemarkedet etterforskes som en terrorhendelse, men det er foreløpig ikke klart om det er et terrormotiv bak ugjerningen, sier Nunez til den franske radiokanalen Inter.

Minst 350 politifolk deltar i jakten på gjerningsmannen. Den franske regjeringen varslet onsdag at ekstra sikkerhetsstyrker vil bli sendt til Strasbourg.

Macron kaller inn til krisemøte

Frankrikes president Emmanuel Macron har innkalt til krisemøte i presidentpalasset etter tirsdagens angrep mot Strasbourg.

Både militærets øverste offiserer og medlemmer av regjeringen, blant dem statsministeren og innenriks-, utenriks- og forsvarsministeren, er innkalt til krisemøtet.

På krisemøtet skal både etterforskningen av saken og andre sikkerhetstiltak diskuteres. Terrorberedskapen i Frankrike er hevet til høyeste nivå etter angrepet i Strasbourg.

Les også
Kaos i Strasbourg da gjerningsmann åpnet ild
Les også
Han ble bombet på vei hjem fra skolen
Les også
Ofrene for knivangrepet i Amsterdam var begge amerikanere
Les også
IS tar på seg ansvaret for kirkeangrepet i Dagestan
Les også
Fem argentinere og en belgier blant de drepte i New York