FJELL OG STRAND: Hvem sier man ikke kan arrangere strandaktiviteter i fjellheimen? KRIK Action tilbyr 34 forksjellige idretter til sine deltagere. Blant annet strandvolleyball.

Strandvolleyball i fjellheimen

Bø i Telemark: KRIK Actions dagsprogram er ganske enkelt. Frokost – idrettsaktiviterer – middag – kveldsmøte.

Du kan ikke unngå å legge merke til det. Når du nærmer deg Bø i Telemark denne uken møter du KRIKerne allerede på veien.

Busser markert med «På oppdrag for KRIK» kjører idrettsglade ungdommer ut til et ras av aktiviteter i fjell, skog og vassdrag rundt omkring Bø.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Selve basen er på Bø Camping, hvor en veritabel skog av telt møysommelig er plassert side om side. Barduner strekkes ut, soveposer luftes i den milde sommerluften og den skinnende sola.

Noen få idrettsaktiviteter skjer også på campingsplassen, selv om det meste er henvist til skoler, haller og naturen rundt i området. Det er nemlig såpass langt til nærmeste sjø, at strandvolleyball-gruppa måtte nøye seg med banen på campingen. Det funker tydeligvis helt fint.

Populært

Under drikkepausen i volleyballtreningen spør guttene lederen sin om hvordan ting foregår på leiren. Hva får man å spise? Menyen blir forklart, men lederen påpeker også det faktum at hvis ikke maten faller i smak er det langt til nærmeste kro.

Leirene til KRIK har i en årrekke vært veldig populære. Påmeldingen, både fra deltagere og ledere, har vært meget stor. KRIK Action er full, både på ledersiden og på deltagersiden. 800 tenåringer og 250 ledere er de runde summene som oppgis.

Ferskinger

Øyvind Osland Lilleberg er på KRIK-leir for første gang. Han leder sportsfotogruppa, som vaker rundt trampolinene og huskene.

– Jeg driver et lokallag av KRIK i Knarvik utenfor Bergen. Jeg ser hvor viktig arbeidet er for ungdommen lokalt, og hvor viktig disse leirene er. Så jeg syntes det var på sin plass å være med, sier han.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Lilleberg sendte en forespørsel om sportsfoto kunne være en aktivitet å dra i gang på Action. Han fikk ja.

Ja fikk han også fra Helle Sofie Christiansen Wiig, som meldte seg på foto. Som konfirmant er dette hennes konfirmantleir, hun er også på KRIK-leir for første gang. KRIK arrangerer også egne konfirmantleire, men den var i år full.

– Jeg syntes det hørtes veldig gøy ut med leir. Få masse nye venner. Folk her ser ut til å like sprøheten min, ler hun.

– Hvorfor ble det fotogruppa?

– Jeg liker å ta bilder, særlig naturbilder. Sportsbilder og naturbilder går jo litt for det samme.

Noe annet

For leirsjef Hanne Wigemyr er det nok å gjøre, selv om de fleste deltagerne er ute i aktiviteter. Hun gleder seg over det fine været. I fjor regnet det fra dag én på Action. Vaktmesteren og hans team hadde full jobb med å grave grøfter så vannet rant vekk fra telt og soveposer. De mørke skyene som siger innover fjellene ser ikke ut til å fjerne smilet fra sjefens ansikt.

– Vi er veldig fornøyde med antall påmeldte i år. Allerede på første påmeldingsdag hadde vi 100 flere deltagere enn vi noen gang har hatt på samme tidspunkt. Slik fortsatte det.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Hvorfor er dere så populære? Programmet er jo ganske enkelt?

Hun ler.

– Jeg tror det handler mye om vår kultur. Vi tar i mot alle, slik de er. Det skal være rom for alle hos oss. Det er også fint å få en kul opplevelse av å være kristen. Her er det gode ledere som er gode forbilder. Noen av deltakerne har for eksempel bakgrunn fra bedehuset, men møteformen hos oss er litt annerledes enn på bedehuset, smiler hun.

Hovedtyngden av deltagerne er fra Sør-Norge. Men en gruppe fra Nordland har tatt turen til Bø for å være med.

Tidlig krøkes

En gjeng på offroad-sykler ruller inn på campingen. Turen ned gjørmete stier og skogsveier har satt sitt preg på både førere og fremkomstmiddel.

Er man førts bitt av KRIK-basillen er sjansen stor for at man går hele løpet av leirer. Man går over til ARENA når man er gammel nok, man blir med på vinterleire og nyttårsfestene på Lillehammer. Etterhvert ender man opp som leder. Man blir med andre ord i miljøet.

Wigemyr bekrefter at de har mange som «går gradene». Selv vokste hun opp med en mor som var med i oppstarten av KROK - Kristen Orienterings Kontakt. Dette var foreløperen til KRIK. Likevel tok det tid før Hanne selv ble med på leir. Da gikk hun likegodt inn som leder.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Det var i 2009. Det gav veldig mersmak, og nå er Action blitt hovedaktiviteten min om sommeren. KRIK er jo basert på frivillighet, vi har godt over 250 ledere bare på denne leiren som jobber frivillig. Dem er vi helt avhengige av. Selv kommer jeg nok tilbake også neste år, sier leirsjef Hanne Wigemyr.

KRIK Action

Sommerleir for ungdom mellom 14 og 17 år.

Arrangeres 24 - 28 juni i Bø i Telemark.

Årets tema er perfEKTE.

Deltagerne kan velge mellom et ras av idrettsaktiviteter, som akrobatikk, fotball, lacrosse, badminton, havkajakk med mer.

På kvelden er det møte med lovsang og forkynnelse.

Få oversikt over det som skjer i kristen-Norge i sommer: Stevneguiden.no

Les også
Smil etter smilSend oss ditt smil!
Les også
Melder overgang til familienSøgnie og Helge Nilsen
Les også
Kristen idrettsungdom bryter loven i egen promo-video