Stortingsansatt sparket etter hets mot politiker

Om­tal­te AUF-le­der Eskil Pe­der­sens flukt fra Utøya som «barneof­ring» på sin Face­bo­ok-side

En av Stor­tin­gets ste­no­gra­fer om­tal­te AUF-le­der Eskil Pe­der­sens flukt fra Utøya som «barneof­ring» på sin Face­bo­ok-side. Nå får han spar­ken fra vi­kar­job­ben som re­fe­rent.

Stor­tin­gets per­so­nal­sjef og fun­ge­ren­de di­rek­tør, Bård Knut­zen, sier til Dag­bla­det at opp­før­se­len ikke er i tråd med Stor­tin­gets etis­ke ret­nings­lin­jer og at man­nen ikke vil få flere opp­drag.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Man­nen var en­ga­sjert som til­kal­lings­hjelp for Stor­tin­gets re­fe­rent­sek­sjon, som blant annet fører re­fe­ra­ter fra mø­te­ne og de­bat­te­ne i Stor­tin­get.

- I de etis­ke ret­nings­lin­je­ne, som blir kom­mu­ni­sert til alle våre an­sat­te, spe­si­fi­se­res det at de også gjel­der når man opp­trer som pri­vat­per­son, sier Bård Knut­zen til Dag­bla­det.

Han opp­ly­ser at Stor­tin­gets ad­mi­ni­stra­sjon nå vil sende et brev til ved­kom­men­de, der de be­kref­ter at han ikke vil gis flere opp­drag som ste­no­graf.

Man­nen for­tel­ler til Dag­bla­det at han ytret seg i en po­le­mikk på sin luk­ke­de Face­bo­ok-pro­fil, der kom­men­ta­re­ne bare har vært syn­li­ge for ma­jo­ri­te­ten av hans om lag 800 Face­bo­ok-ven­ner.

- Jeg har altså ikke ut­talt meg of­fent­lig om Eskil Pe­der­sen. Det vil jeg hel­ler ikke gjøre over­for Dag­bla­det, sier han til Dag­bla­det.

In­for­ma­sjons­sjef Ove Skåra i Data­til­sy­net, sier til Dag­bla­det at en yt­ring til flere hund­re Face­bo­ok-ven­ner er å regne som of­fent­lig.

- Sier du noe til mange hund­re ven­ner på Face­bo­ok, er ikke det det samme som å sitte på kafé med fire ven­ner. En yt­ring som pub­li­se­res til så mange, er helt åpen­bart of­fent­lig, sier Skåra.

Eskil Pe­der­sen øns­ker ikke å ut­ta­le seg i saken.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Les også
Utøya-overlevende vil ha stortingsplass
Les også
Dette mener de politiske partiene