Stortingspresident Tone Trøen (H) sier Keshvari-saken er svært alvorlig og helt spesiell. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Stortinget vil ikke gi Mazyar Keshvari godtgjørelse mens han soner bedrageridommen

Stortingets presidentskap vil ikke gi stortingsrepresentant Mazyar Keshvari godtgjørelse mens han soner dommen på sju måneders fengsel for grovt bedrageri.

Keshvari ble i Nedre Romerike tingrett fredag dømt til sju måneders ubetinget fengsel for bedrageri av Stortingets reiserefusjonsordning.

– Keshvari vil ikke få godtgjørelse under soning. Det har presidentskapet besluttet denne uken, sier stortingspresident Tone Trøen (H) til NTB.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Hun kaller saken svært alvorlig og spesiell, og sier at Stortinget ikke har hatt slike saker før.

– Vi tar dommen til etterretning. Videre avventer vi nå at dommen skal bli rettskraftig. Dette er en alvorlig sak, og det var Stortinget som gikk til anmeldelse av Keshvari i fjor høst, sier Trøen.

Det har vært stilt spørsmål om Keshvari kan komme tilbake som stortingsrepresentant etter endt soning. Den tidligere Fremskrittsparti-politikeren har vært sykemeldt fra vervet siden oktober i fjor.

Trøen sier Keshvari kan komme tilbake, og viser til at det er grunnlovsfestet at en stortingsrepresentant har rett og plikt til å utøve vervet perioden ut.

– Derfor vil Keshvari også beholde godtgjørelse unntatt under selve soningen, understreker hun.

Keshvari varslet forrige fredag at han har meldt seg ut av Fremskrittspartiet og ikke kommer til å søke flere politiske verv fremover.