Stortinget avlyser spørretimen

Ingen spørsmål til regjeringen.

Stor­tin­get har sett seg nødt til å av­ly­se ons­da­gens or­di­næ­respørre­time. De 169 re­pre­sen­tan­te­ne har øyen­syn­lig ikke kom­met på ett enes­te spørs­mål de vil stil­le til re­gje­rin­gen.

- Jeg kan ikke si om det har skjedd før at spørre­ti­men må av­ly­ses fordi det ikke fore­lig­ger noen spørs­mål. Det har iall­fall ikke hendt i min tid, og jeg har vært her en stund, sier leder Ha­rald Grønn i stor­tings­sek­re­ta­ria­tet til NTB.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Han våger ikke gi noen for­kla­ring på fra­væ­ret av nys­gjer­rig­het og spørre­lyst som akutt synes å ha ram­met lan­dets na­sjo­nal­for­sam­ling, men peker på at det er stor ak­ti­vi­tet i Stor­tin­gets ko­mi­te­er om dagen. Før som­mer­en skal 200 saker be­hand­les.

Frem­skritts­par­ti­ets lands­møte kan by på en al­ter­na­tiv, om enn noe spe­ku­la­tiv for­kla­ring på det svik­ten­de til­fan­get av spørs­mål. Stev­net kan rett og slett ha stjå­let opp­merk­som­he­ten til par­ti­ets re­pre­sen­tan­ter, som el­lers er blant de mest ak­ti­ve i stor­tings­sa­len. At stats­rå­de­nes svar fra tid­li­ge­re spørre­ti­mer kan ha lagt en dem­per på den iver en stor­tings­re­pre­sen­tant bør føle og er­stat­tet den med taus re­sig­na­sjon, er en annen og enda mer spe­ku­la­tiv år­saks­for­kla­ring.

Hva det skyl­des at Høy­res Bjørn Lø­de­mel trakk til­ba­ke spørs­må­let han i ut­gangs­punk­tet hadde tenkt å stil­le kunn­skaps­mi­nis­ter Kris­tin Halv­or­sen (SV), vites ikke. Uan­sett får vi ikke høre hen­nes svar på de sær­skil­te ut­ford­rin­ger som møter ele­ver med ny­norsk som ho­ved­mål denne uka.

Spørs­måls­tør­ken til tross, den munt­li­ge spørre­ti­men går som plan­lagt ons­dag klok­ken 10, med stats­rå­de­ne Na­var­sete, Halv­or­sen og Huit­feldt til stede.

Det er å håpe at op­po­si­sjo­nen har klek­ket ut noen spørs­mål innen da, el­lers kan timen som Stor­tin­get i ut­gangs­punk­tet har satt av, bli en hel­ler lang­dryg af­fæ­re. (©NTB)