Største militæroperasjon siden krigen i -82

JERUSALEM (INN) Etter den største militære operasjonen siden Libanon-krigen i 1982, er det eneste stedet den israelske hæren ikke befinner seg i Ramallah det palestinske regjeringskomplekset.

Den israelske hæren har gitt et hardt slag til den palestinske terroren de siste dagene: to produksjonsfasiliteter for Kassam-raketter har blitt ødelagt så vel som flere bombelaboratorier og hundrevis av bomber og raketter. Hæren møtte relativt lite motstand i byen. Fem palestinere er meldt drept siden i går.

Dette sier operasjonslederen for det israelske forsvarets "C entral Command" Oberst Gal Hirsh, til journalister i Jerusalem på onsdag. Han beskriver hærens framrykk i de palestinske områdene som - nødvendige i kampen mot terror. Hæren har pålitelig etterretningsinformasjon om tilholdsstedene til "den harde kjerne" av terrorister på rundt 100 personer. De tilhører forskjellige palestinske grupperinger.

Hirsh sa at Ramallah har blitt et senter for terrorisme i de forgangne månedene. Han minnet om lynsjen av soldatene Yosef Avrahami og Vadim Norzhich den 14. oktober 2000, bombingen av Sbarro-pizzeriaen og en lang rekke andre attentat som alle har hatt sin opprinnelse i Ramallah.

- Våre solder er der som de palestinske sikkerhetskreftene egentlig skulle ha vært, nemlig der hvor terroristene er, sa Hirsh. - Terrorens infrastruktur har oppstått under øynene på det palestinske selvstyret inne i flyktningeleirene. Dette er ikke flyktningeleirer av samme slag som finnes andre steder i verden.

Ramallah by ligger ti kilometer nord for Jerusalem. Det er den viktigste palestinske byen, bortsett fra Gaza, og har 220 000 innbyggere. Til Ramallahs område tilhører også byene El-Bireh i øst, Beitunya i vest og Bir Zeit i nord. To flyktningeleirer ligger på bygrensen, El Amari i sør og Jalazoun i nord.

Inger Neuman Egholm - Israelnetz