ISBRYTER: 'The Icebreaker» Thure Eriksen forkynner til ungdomsflokken i Molde bedehus.

Store sterke karer, sin Frelser forkynner

De ruver, spesielt når de med sine kraftige muskler går fram på podiet i bedehuset. Men også utendørs får en respekt for de krefter de har i form av muskler.

De tilhører en gruppe som kaller seg «Team Xtreme». Musklene har de fått etter intens trening; som bokser, vektløfter eller etter timer med treningsapparater. Flere har bakgrunn i kriminell virksomhet. De har erfaring bak murene. Isolert fra resten av verden. Men ikke fra alt; èn av dem fikk lese i Bibelen (NT) mens han satt inne. Dette forandret livet hans – totalt. Han ble frelst! Det var Hans Petter Martinsen, eller HP som han også kalles, han er tidligere flere ganger norgesmester i boksing.



Hvitt lys

De fleste har sterke historier å fortelle; Den siste var Roger som var dypt nede i narkotikahelvetet, dose etter dose. Han tenkte å ta en overdose, men en innskytelse gjorde at han ville dusje før han satte overdosen. Men så husket han fra kvelden før; en jente som kom bort til 16-åringen og oppfordret ham til å søke Gud. Roger ba om at Gud måtte vise seg – om han fantes!

I Agenda 3.16 nr 5/07 sakser vi: «Jeg gråt og kjente ising i hele kroppen. Deretter ble alt lyst. Jeg så bare hvitt lys». I denne artikkelen forteller han hva som videre skjedde og førte ham fram til frelsesvisshet. I ettertid er det sterkt å høre denne mannen vitne.

Lederen i den norske gruppa «Team Xtreme Vikings» heter Thure Eriksen, eller «The Icebreaker Eriksen.» Han forteller at han ville gå og henge seg. Men der og da viste det seg et lys. Han oppfattet det som et lys fra himmelen og gikk hjem igjen og fant Bibelen og begynte å lese. Han ble helt fengslet av innholdet.

– Jeg satt på rommet mitt og leste time etter time hver dag, forteller han. Etter å ha vært i USA og ble kjent med Kevin Stark som startet Team Xtreme (TX) i 1996 ble det oppstart av TX i Norge ved årsskiftet i 2003/2004.

Undertegnede var skeptisk da de kom til Molde. Jeg gikk derfor til første visning som var lagt til kjøpesenteret Roseby en torsdag ettermiddag i august. Mens de rigget seg til med murblokker, jernstenger og annet, kom jeg i tale med en av gutta med svære muskler. I løpet av samtalen ble det klart for skribenten at dette ikke dreidde seg om muskler; De ville først og fremst forkynne om sin Frelser, og hva han hadde gjort med dem.

Litt etter kunne «showet» starte; Med bare hendene rev sund telefonkataloger, krøllet stekepanne, knuste murblokker og bøyde armeringsjern. En flokk stimlet seg sammen av både små og store. Etter hvert «stunt» grep en mikrofonen og fortalte hvorfor han og de andre stod der. Intet ble pakket inn: De fortalte litt av sin historie og oppfordret tilhørerne å vende seg til han som kan frelse: Jesus.



Nattklubb

I løpet av påfølgende Weekend hadde de opptredener på forskjellige steder i byen, blant annet på en nattklubb. Også der lyttet de med stor interesse. For noen fikk budskapet evighetsperspektiv. Flest tilhørere fikk de på Rådhusplassen midt i byen. I plaskregn møtte fire - fem hundre opp sent på kvelden.

Stuntene ble vist fram. »n mann gikk løs på en utrangert bil og veltet den. Men tydeligst av alt kom budskapet fram. Til slutt kom oppfordringen om å komme fram til forbønn. Mange kom fram. Forbederne og veilederne steg stille fram med sine lett kjennelige t-skjorter. Mange søkte frelse. Etterpå møte i ungdomskirka «Sub Urban» like ved. Mange fikk et personlig møte med sin Frelser.

Stille sykehusnatt. En som jobbet på mottaket på sjukehuset fortalte de at det hadde vært en uvanlig stille natt. «Det er ikke så rart, det var hallelujastemning på Rådhusplassen i natt,» opplyste en påtroppende sykepleier.

Thure Eriksen forteller at det er viktig også med oppfølging, derfor er det bra med en flokk forbedere og veiledere fra stedet. Under et besøk på Molde bedehus ett par måneder senere, sto en av de som var kommet med under det første besøket; han var fra Molde og det var tydelig tøft for ham å stå fram for hjemmepublikumet. Han fortalte tydelig og greit om sitt nye valg, og stod fram i lag med de to andre fra TX med sitt vitnemål.

Eriksen forteller at de har blitt invitert til forskjellige steder. Ofte er det invitasjon av flere samarbeidende organisasjoner.

– Hele teamet består av om lag tretti karer, men som regel er vi 10 – 15 på disse oppleggene. Det er viktig med god forberedelse, både praktisk og ikke minst gjennom bønn. Det er Guds uforbeholdne kjærlighet som gjelder – han må gjøre det, avslutter «The Icbreaker».

Håkon Mork