Staben i KABB har i flere måneder visst at det ville komme en stor gave. Nå er summen på kr. 2,1 millioner kroner kommet inn på konto. Til venstre generalsekretær Ingvar Nevland. KPK-foto: Marius Sørlie Eriksen.

Stor arv til jubilerende KABB

Kristent Arbeid Blant Blinde og svaksynte (KABB) har fått en arv på 2,1 millioner kroner, nesten like stor som årets gavebudsjett.

Midt i gleden over arven tenker generalsekretær Ingvar Nevland på at giverne kan gi mindre i tiden fremover.

Det var i fjor høst at ledelsen i Kristent Arbeid Blant Blinde og svaksynte fikk beskjed om at en kvinne i Ullevål Hageby i Oslo hadde testamentert halve formuen, leilighet, innbo og bankinnskudd, til KABB. Den andre delen skulle gå til Midtun feriehjem for blinde på Toten. Kvinnen som var oppvokst i Setesdal, var enke og satt i uskiftet bo. Ekteparet hadde ikke barn.

- Hun hadde vært blind i mange år. Vi kjente henne ikke godt, hun har ikke deltatt på våre arrangement, men hun har lånt lydbøker og mottatt lydaviser fra oss, forteller Nevland.

Også tidligere har KABB fått deler av testamentariske gaver, men beløpene har vært langt mindre enn den siste gaven, gjerne på noen titusen kroner.

- Hva skal pengene brukes til?

- Noe vil bli brukt på kontorbygningen vår i Askim, den er 20 år gammel og trenger vedlikehold. Litt nytt datautstyr trenges også, dessuten har vi brukt noe av gaven i forbindelse med 75-års jubileet. Videre vil en del gå til nedbetaling av gjeld på huset, mens noe vil bli satt i banken.

- Er du redd giverne nå vil redusere sine gaver?

- Ja, jeg er noe bekymret for det. Derfor understreker jeg at det er de jevne gaveinntektene fra brukerne og våre venner, som er helt avgjørende for virksomheten. Arven må ikke bli en sovepute verken for giverne eller oss ansatte, sier Nevland, som er svært takknemlig for at medlemmene også tenker på KABB når det gjelder testamentariske gaver. KPK.