Stoppet TV-program med Åke Green

Et program om homo-aktivistenes lobbyvirksomhet skulle ha blitt vist på svensk TV mandag kveld, men ble stoppet av ansvarlig utgiver fordi Åke Green deltok.

Det skriver den svenske avisen Dagen med henvisning til Barometern og Oskarshamns-Tidningens nettsider.

Det andre programmet i en serie på åtte program om " Böglobbyn", skulle ha handlet om bakgrunnen til den såkalte Åke Green-saken.

At programmet ble stoppet skyldes ikke Greens medvirkning i programmet, men en helt annen person. Etter en vurdering sammen med jurister kom SVT kom frem til at en av hovedpersonene i programmet ikke kunne ansees som offentlig, forklarer Mette Friberg som er programansvarlig.

Hun valgte å stoppe programmet og erstatte det med et annet i serien. Hun sier at hun håper reportasjen kan klippes og sendes i en annen anledning.

Åke Green visste selv ikke om at han skulle medvirke i programserien "Böglobbyn". Et TV-team fulgte Green i Borgholm og under et besøk i England hvor han talte i noen frikirkemenigheter.

I juli 2003 holdt pastor Åke Green en preken i pinsekirken i Borgholm om homoseksualitet, som han blant annet beskrev som "en stor kreftsvulst på hele samfunnslegemet". Han ble i 2004 dømt i tingsretten til en måneds fengsel for hets mot folkegruppe, i dette tilfelle homoseksuelle, men ble frifunnet i 2005 av både Hovrätten og Högsta domstolen i Sverige.

Mz