Stoltenberg prøvde seg som drosjesjåfør

I håp om å over­be­vi­se flere vel­ge­re har stats­mi­nis­ter Jens Stol­ten­berg (Ap) for­søkt seg som taxi­sjå­før.

«Dro­sjen» var ut­styrt med skjul­te ka­me­ra­er, og opp­ta­ke­ne skal bru­kes i en ny valg­kamp­vi­deo - så fremt pas­sa­sje­re­ne synes det er greit.

VG fikk være med på fer­den gjen­nom ho­ved­sta­dens gater, som fant sted en etter­mid­dag i juni. Noen av pas­sa­sje­re­ne ble pluk­ket opp til­fel­dig, mens andre hadde fått be­skjed om å møte opp uten å vite at de skul­le på kjøre­tur med lan­dets stats­mi­nis­ter.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Stol­ten­berg var ut­styrt med uni­form, sol­bril­ler og ID-be­vis fra sel­ska­pet Oslo Taxi. Han ble etter hvert av­slørt av pas­sa­sje­re­ne, og flere av sam­ta­le­ne drei­de seg inn påpo­li­tikk.

- Det er vik­tig for meg å høre hva folk egent­lig mener. Og er det ett sted folk vir­ke­lig sier hva de mener om det meste, så er det i taxi­en, sier Stol­ten­berg til VG.

Stats­mi­nis­te­rens kjø­ring skal ha båret preg av at det ikke er ofte han selv sit­ter bak rat­tet. Ved en an­led­ning for­søk­te han å kløt­sje i bilen som hadde auto­mat­gir, og re­sul­ta­tet ble en brå­brems.

Dro­sje­stun­tet ble plan­lagt i sam­ar­beid med re­klame­by­rå­et Try, som eies av Stol­ten­bergs venn Kje­til Try.

Stol­ten­berg inn­røm­mer at han var usik­ker da ideen først ble lan­sert, men sier ti­me­ne som sjå­før var en fin er­fa­ring og at han nes­ten syn­tes det var synd da opp­ta­ke­ne var over. (©NTB)