Stoltenberg gjenvalgt med trampeklapp

Også nest­le­der Helga Pe­der­sen og sek­re­tær Ray­mond Jo­han­sen ble gjen­valgt til ak­kla­ma­sjon fra lands­møte­sa­len.

Jens Stol­ten­berg er gjen­valgt som leder avAr­bei­der­par­ti­et for to nye år.

- Vi er glade i deg, vi er stol­te av deg, og vi vil du skal lede oss i to år til, sa valg­ko­mi­te­ens leder Mar­tin Kol­berg før lands­møte­sa­len brøt ut i en spon­tan ap­plaus som gled over i takt­fast trampe­klapp al­le­re­de før val­get for­melt skul­le gjen­nom­fø­res.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Også nest­le­der Helga Pe­der­sen og sek­re­tær Ray­mond Jo­han­sen ble gjen­valgt til ak­kla­ma­sjon fra lands­møte­sa­len.

Valg­ko­mi­te­en har vært i ar­beid til like opp­un­der og i løpet av lands­mø­tet for å legge hele ka­ba­len der fem går ut og fem går inn. En av end­rin­ge­ne som er blitt lagt mest merke til er at vara­ord­fø­rer i Oslo Libe Rie­ber-Mohn vel­ges inn fra Oslo og at Jan Bøh­ler trek­ker seg.

Det er også noe nær unikt at en sit­ten­de LO-le­der ikke vil få plass iAps sen­tral­sty­re når Roar Flåt­hen gir seg for al­ders­gren­sen, og der sen­tral­sty­ret vel­ges før den nye LO-le­de­ren er på plass. Val­get falt på mange­årig første­sek­re­tær i LO og ny­valgt leder i Han­del og Kon­tor Trine Lise Sund­nes.

Andre nye i sen­tral­sty­ret blir Bjør­nar Skjæ­ran fra Nord­land, fore­slått fra samt­li­ge tre nord­ligs­te fyl­kes­lag, Else-May Bot­ten fra Møre og Roms­dal og Shake­el Reh­man fra Øst­fold.