Steining kan bli tillatt i Afghanistan

Under Ta­li­bans styre fram til 2001 kunne af­gha­ne­re bli stei­net for utro­skap. Et ut­kast til ny straffe­lov inne­hol­der et for­slag om å gjen­inn­føre av­straf­fel­sen.

Mil­li­ar­der av kro­ner er blitt in­ves­tert i å frem­me men­neske­ret­tig­he­ter i det krigs­her­je­de lan­det, men or­ga­ni­sa­sjo­nen Human Rights Watch fryk­ter at et nytt lov­for­slag skal gjøre livet enda vans­ke­li­ge­re for lan­dets kvin­ner.

- Det er sjok­ke­ren­de at det 12 år etter Ta­li­bans fall kan bli til­lat å stei­ne noen som straff, sier Brad Adams fra or­ga­ni­sa­sjo­nen.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

En af­ghansk tje­neste­mann be­kref­tet man­dag at en straffe­lov ba­sert på sha­ria åpner for å straf­fe utro­skap med stei­ning.

- Vi job­ber med et ut­kast der straf­fen for utro­skap er stei­ning der­som det fin­nes fire øyen­vit­ner, sa Ro­hul­lah Qa­riza­da.

Da den nors­ke re­gje­rin­gen la fram sitt bud­sjett­for­slag i ok­to­ber, valg­te de å kutte i støt­ten til Af­gha­ni­stan blant annet fordi lan­det ikke hadde levd opp til løf­te­ne om å be­kjem­pe vold mot kvin­ner.

Les også
Steining fortsatt lovlig i Iran
Les også
Bruker fortsatt korsfestelse som straff