Statsråd søker trossamfunn

Neste uke starter kulturminister Linda Hofstad Helleland arbeidet med en ny trospolitikk for et flerkulturelt Norge. Da blir det oppstartsseminar for stortingsmeldingen om en helhetlig tros- og livssynpolitikk på Nasjonalbiblioteket.

Helleland håper at de ulike tros- og livssynsamfunnene vil engasjere seg for å unngå tilstander som i Sverige og Frankrike.

– Det grunnleggende for oss er å få flest mulig aktører med inn i en samtale. Også de som til daglig ikke får mest oppmerksomhet inviteres med, sier hun til Vårt Land.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Aktuelle tema kan være turban og hijab i politiet, skolegudstjenester og religiøst tilbud på offentlige institusjoner. Statsråden reiser snart til Jordan for å lære om økumenisk arbeid av biskop Munib Younan iDen lutherske kirken, skriver avisa.

Forrige stortingsmelding kom i 2008 og handlet om skillet mellom stat og kirke. Den kommende meldingen skal handle om alle tros- og livssynssamfunn i landet. Neste år kommer også ny lov om offentlig pengestøtte til tros- og livssynssamfunn på høring.