Startet opprop for asylfamilien på Fitjar

Finansbyråd i Bergen er rystet etter politiaksjonen mot kirkeasylanter på Fitjar. Nå har han startet et opprop.

Natt til fredag forrige uke ble en afghansk familie som hadde søkt kirkeasyl i menighetslokalene til Nytt Liv Sunnhordland på Fitjar hentet ut av politiet.

Politiaksjonen har ført til mange reaksjoner den siste uken.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Finansbyråd i Bergen, Dag Inge Ulstein (KrF), sier han kjente et behov for å gjøre noe, ogstartet et opprop.

– Jeg tror denne saken har rystet alle som har hørt og sett det som skjedde. Vi må stå opp for noen av de verdiene som landet og samfunnet vårt er bygget på, sier Ulstein til Dagen.

199 underskrifter

Oppropet har i skrivende stund 199 underskrifter.

– Det viser engasjementet rundt denne saken at så mange responderte umiddelbart. Oppropet har fått støtte fra hele spektere, blant annet prester, frikirkepastorer, og representanter fra flere ulike parti som Rødt, Høyre og Senterpartiet, sier han.

Målet med oppropet er ifølge Ulstein å få myndighetene til å snu og se fornuft.

– Jeg mener vi må kreve at justisminister Sylvi Listhaug gjør det rette, og gir familien den hjelpen og tryggheten de trenger. Hun sitter med nøkkelen. Akkurat nå er familien i en uavklart og uholdbar situasjon, sier han.

 

– Noen hevder at det er brutt en norsk tradisjon med å respektere kirkeasyl. Jeg er uenig i dette, sier justisminister...Posted byDagen on Thursday, March 1, 2018

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Enorme konsekvenser

«Kirkerommet er hellig, og ikke et sted hvor maktbruk skal finne sted - med eller uten kirkespir og klokketårn», står det i begynnelsen av oppropet.

Finansbyråden mener det vil få enorme konsekvenser om Fitjar-saken skaper presidens for andre lignende saker i fremtiden.

– Dette handler ikke om hvem som innførte kirkeasyl en gang, det handler om et 100årig prinsipp som mange partier ønsker å stå opp for, sier han.

– FØRSTE GANG: Familiens advokat sier det er oppsiktsvekkende at politiet nå henter ut mennesker fra kirkeasyl. – Det er...Posted byDagen on Friday, February 23, 2018