TRAVEL PÅSKE: Kirkens SOS fikk denne påsken omkring 400 flere henvendelser via telefon enn året før.

Stadig flere ringer Kirkens SOS i påsken

Kirkens SOS besvarte denne påsken 4.269 henvendelser per telefon. Dette var en økning på omkring 400 i forhold til året før.

- Vi opplever at det er andre mennesker som ofte ringer i påsken, og problemene er ofte er tyngre enn i julehøgtiden. Flere samtaler dreier seg om selvmord, sier generalsekretær Janne M. Sukka i Kirkens SOS i en kommentar til Dagen.


Utfordrende høgtid


- Hvorfor er påsken ofte en verre høgtid enn julen for mange mennesker?


- Jeg ser på påsken som en utfordrende høytid, der mange mennesker sitter med dystre tanker preget av savn og fortvilelse. Påsken er ofte en høgtid der vi glemmer ensomme og vanskeligstilte mennesker, og drar til fjells sammen med familie og venner. Når det gjelder julen, er dette en høgtid der vi er mer opptatt av å se til ensomme og andre som ønsker kontakt, svarer Janne M. Sukka.


Våren er vanskelig

- I tillegg opplever vi at våren ofte er en vanskelig tid der mange sliter med sine liv, legger hun til.

- Hvorfor er det slik?

- Vi har om våren ofte fokus både på glede og gode følelser. Men hvis man ikke opplever det slik, så forsterker dette ofte de utfordringene som ensomme og vanskeligstilte sitter med, svarer Janne M. Sukka.

Generalsekretæren legger til at Kirkens SOS tilbyr også SOS-chat på Internett, og antall henvendelser er økende.

- Her når vi inn til en gruppe som vi ikke har hatt så mye kontakt med tidligere. Dette er ofte unge mennesker, som har stort behov for å samtale, og vi kommer ofte tett innpå dem, forteller Sukka.

DAGEN