H.M. Kongen har utnevnt Kristin Gunleiksrud Raaum til Ridder av 1. klasse av Den Kongelige Norske St. Olavs Orden. Foto: Kolonihaven / Den norske kirke.

St. Olavs Orden til Kristin Gunleiksrud Raaum

– At jeg får denne utmerkelsen er en anerkjennelse av kirkens betydning i samfunnet og av arbeidet for å åpne kirken, sier den avtroppende lederen for Kirkerådet.

H.M. Kongen har utnevnt Kristin Gunleiksrud Raaum til Ridder av 1. klasse av Den Kongelige Norske St. Olavs Orden for hennes samfunnsnyttige innsats, melder Den norske kirke.

Gunleiksrud Raaum har vært leder i Kirkerådet siden 2016 og var nestleder i fire år før dette. 11. april velges ny leder i Kirkerådet på Kirkemøtet i Trondheim.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Jeg er dypt takknemlig for denne utmerkelsen. Dette er en stor ære. Det er mange som har jobbet for at kirken skal bli mer åpen i mange år. At jeg får denne utmerkelsen er en anerkjennelse av kirkens betydning i samfunnet og av arbeidet for å åpne kirken. Jeg vil sende en stor takk til Hans Majestet Kongen, uttaler Gunleiksrud Raaum.

Les også
Hva trenger samfunnet fra kirken?

Hun utnevnes til Ridder av 1. klasse i St. Olavs Orden. Kansellisjef ved Det Kongelige Hoff, Mette Tverli, vil overrekke ordenstegnet til Raaum på et arrangement i Kirkens hus i Oslo, tirsdag 19. mars.

En av forslagsstillerne var preses Olav Fykse Tveit.

– Raaum har gjort en solid innsats i kirkepolitikken i 15 år, og har med sitt personlige engasjement tatt nye og viktige initiativ for å knytte kirke og kultur sammen, sier han.