Spent prest i Bergen

Miljøpartiet De Grønnes prest Tom Sverre Tomren i Bergen er spent på valgtallene.

Prognose: MDG ikke inne på tinget

Miljøpartiet De Grønne kommer ikke inn på Stortinget, ifølge SSBs prognose. Partiet får i prognosen en oppslutning på 2,1 prosent.

Prognosen bygger på 16,4 prosent av de avgitte stemmene.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Det er størst spenning knyttet til om Miljøpartiet får inn et mandat fra Oslo. Det er Rasmus Hansson som er partiets førstekandidat i hovedstaden.

Spent i Bergen

Sogne­pres­ten som top­per Miljø­par­ti­et De Grøn­nes liste i Horda­land er spent inne på par­ti­ets valg­vake i sel­skaps­lo­ka­le­ne som lig­ger i ho­ved­kvar­te­ret til Nor­ges Miljø­vern­for­bund.

- Jeg har vært på jobb i dag med både sørge­sam­ta­le og for­be­re­del­se for kon­fir­mant­ti­mer, men nå kjen­ner jeg som­mer­fug­le­ne, sier Tom Sver­re Tom­ren.

Hard kamp

Han kjem­per en bein­hard kamp om et man­dat fra Horda­land, og kam­pen står både mot SVs parti­le­der Audun Lys­bak­ken og Sen­ter­par­ti­ets Kjer­sti Toppe. Han re­pre­sen­te­rer valg­kam­pens store over­ras­kel­se, og Miljø­par­ti­et De Grøn­ne har pas­sert sperre­gren­sen et par gan­ger tid­li­ge­re i valg­kam­pen.

Hvor stor er troen din på at du får en plass på stor­tin­get?

- Tro kan ikke måles i kilo eller meter. Men jeg er hel­dig slik at jeg vin­ner uan­sett. Jeg har det godt der jeg er hvis jeg ikke kom­mer inn. Kom­mer jeg inn, får jeg være med å skri­ve norsk po­li­tisk his­to­rie, sier sogne­pres­ten på Os­ter­øy.

I valg­kam­pen har han fått e-pos­ter og te­le­fo­ner fra folk som for­tel­ler at de denne gan­gen skal stem­me grønt.

En dame som ring­te hadde stemt Høyre hele livet. Nå var hun 83 år og skul­le stem­me De Grøn­ne.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Les også
Her er valgkampens glemte verdisakerValget 2013