Lystavla på Oslo S viser innstilte tog. Togstreiken går torsdag inn i sin femte uke. NÅ møtes partene til tvunget megling. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Spekter: – Streiken er meningsløs

Partene i togstreiken møttes hos meklingsmannen til tvungen mekling torsdag. På vei inn til møtet sa Spekter-leder Anne-Kari Bratten at streiken er meningsløs.

Torsdag går togstreiken inn i sin femte uke, etter at det ble brudd i meklingen 28. september. Torsdag var partene innkalt til tvungen megling.

– Nå håper jeg endelig får slutt på denne streiken som er helt meningsløs, sa Spekter-leder Anne-Kari Bratten på vei inn til møtet hos meglingsmannen.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Konflikten dreier seg om en nasjonal standard for opplæring av lokomotivførere som skal ha godkjenning til å kjøre tog i Norge. Norsk Lokomotivmannsforbund (NLF) har kommet med et forslag til særavtale som skal gjelde til en ny nasjonal standard for utdanning er bestemt av myndighetene. Spekter ville tidsavgrense særavtalen til ni måneder.

På spørsmål om hva som skal til for å bli enige svarer Bratten at lokomotivmannsforbundet må slippe sitt krav.

Lederen for Norsk Lokomotivmannsforbund, Rolf Ringdal, sa at han gikk inn til meklingen med åpent sinn. Han sier årsaken til manglende enighet er at NSB nekter å forplikte seg til en nasjonal standard før myndighetene har laget en slik standard.

Han vil ikke si noe om eventuelle planer om opptrapping av streiken.

Les også
Lokførerne forberedt på langt møte med Spekter
Les også
Togstreiken: Møtes til tvungen megling i dag
Les også
Tvungen mekling i lokførerstreiken torsdag
Les også
Togstreiken går inn i sin femte uke
Les også
Fortsatt samtaler mellom partene i togstreiken