Den lille jenta ble først brakt til Oslo kommunale legevakt med omfattende skader. Foreldrene er mistenkt for å ha skadd jenta. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix

Spedbarn utenfor livsfare

Spedbarnet som ble innlagt på sykehus i Oslo med livstruende skader, er nå utenfor livsfare. Politiet mistenker at barnet har vært utsatt for vold fra foreldrene.

Jenta er utenfor livsfare, men vil få varige skader, opplyser politiet til TV 2.

Politiet ble varslet natt til torsdag 7. januar etter at foreldrene kom med det fire uker gamle barnet til legevakten. Foreldrene ble umiddelbart henvist videre til barneintensiven på Ullevål sykehus, der det ble konstatert massive skader på babyen. Siden da har jenta ligget på sykehus.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

I løpet av helgen er jentas tilstand blitt betydelig bedret, og tirsdag opplyser politiinspektør Beate Brinch Sand at den lille jenta er utenfor livsfare – men at spedbarnet likevel vil få varige skader.

Det var sykehuspersonellet som kontaktet barnevernet og politiet, da de mente historien foreldre fortalte, ikke var forenlig med skadeomfanget.

Moren forklarte først at hun hadde dultet borti datteren med albuen, men har senere endret forklaring. Politiet ønsker ikke å gå ut med hva det er moren nå har forklart.

Foreldrene er varetektsfengslet i fire uker med brev- og besøksforbud, siktet for grov vold mot spedbarnet. Moren ble avhørt igjen mandag, mens faren blir avhørt tirsdag.

Les også
Baby livstruende skadd – foreldre varetektsfengselet