Abortmotstandere demonstrerte sist i sentrum av Madrid søndag. På plakatene står det «Rajoy, kommer du til å svikte meg?» med henvisning til den spanske statsministeren. Foto: Andrea Comas / Reuters / NTB scanpix

Spania dropper strengere abortlov

Spanias konservative regjering skroter den omstridte planen om å innskrenke dagens abortlov, opplyser statsminister Mariano Rajoy tirsdag.

Regjeringen stryker de mest omstridte punktene i den planlagte lovendringen som ville ha fjernet kvinners rett til selvbestemt abort fram til 14. svangerskapsuke.

Regjeringen, som ledes av konservative Partido Popular (PP), la i fjor fram et forslag om å gjeninnføre loven som bare tillater abort dersom kvinnens liv er i fare, eller dersom hun er blitt voldtatt.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Forslaget vakte protester rundt om i Europa, og i Spania er det holdt demonstrasjoner både for og imot lovforslaget.

Rajoy innser at regjeringen ikke vil kunne få støtte for de drastiske endringene, og satser nå i stedet på mindre justeringer i den nåværende abortloven fra 2010.

Blant annet vil Rajoy sikre at gravide kvinner i 16-17-årsalderen må ha samtykke fra foreldrene for å avbryte svangerskapet, ifølge El Pais.

Les også
«En prest og en plage» til dannelse og foraktBørre Knudsen
Les også
De livsviktige historiene
Les også
Undersøkelse: Angrepille brukes som prevensjon
Les også
17 år og mor
Les også
«Jeg er 19 år og jomfru»Debatt på dagen.no