Kong Harald, dronning Sonja og kronprins Haakon tente søndag lys i Gjerdrum kirke for å minnes ofrene etter jordraset i Ask. Foto: Lise Åserud / NTB

Sørgegudstjeneste søndag i Gjerdrum kirke

Søndag 10. januar blir det sørgegudstjeneste i Gjerdrum kirke til minne om de omkomne og til trøst for de berørte etter leirskredet i Gjerdrum.

Statsminister Erna Solberg (H) vil være til stede i kirken søndag, der blant andre musiker og poet Trygve Skaug skal medvirke. Gudstjenesten skal ledes av sogneprest Jakob Furuseth.

Kong Harald, dronning Sonja og kronprins Haakon var i Gjerdrum kirke søndag for å tenne lys og minnes ofrene etter skredet. Det gjorde de etter å ha møtt redningsmannskapene som jobbet i skredområdet.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Av smittevernmessige hensyn er sørgegudstjenesten lukket for publikum, men den vil bli overført direkte i NRK TV og NRK Radio.

31 boenheter ble tatt av skredet i Gjerdrum, fordelt på ni bygg. Over tusen personer ble evakuert etter skredet. Sju personer er funnet omkommet i skredområdet. Tre personer er antatt omkommet og fortsatt ikke funnet.