Solberg vil iverksette raske endringer

Høy­re-le­der Erna Sol­berg skal ha raske til­tak klare hvis hun blir stats­mi­nis­ter etter val­get. På pla­nen står blant annet skatte­kutt og pri­va­ti­se­ring av helse­ve­se­net.

Høy­re-po­li­ti­ke­re VG har snak­ket med, sier par­ti­et har plan­lagt en rekke end­rin­ger de mener kan gjø­res raskt. Dette for å mar­ke­re over­for vel­ger­ne at det har vært re­gje­rings­skif­te, der­som så skjer 9. sep­tem­ber.

I skatte­po­li­tik­ken vars­les det ned­trap­ping av for­mues­skatt, fjer­ning av arve­av­gif­ten og he­ving av inn­slags­punk­tet for topp­skat­ten. Eget bunn­fra­drag på ar­beids­inn­tekt står også på lista.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Par­ti­et øns­ker også å inn­føre store end­rin­ger i helse­po­li­tik­ken al­le­re­de fra ja­nu­ar 2014, blant annet in­struks til helse­fore­ta­ke­ne om å kjøpe mer fra pri­va­te syke­hus.

Nest­le­der Bent Høie be­kref­ter at både pri­va­te spe­sia­lis­ter og ru­s­in­sti­tu­sjo­ner skal bru­kes for å kunne ned på køene.

Of­fent­lig-pri­vat sam­ar­beid om vei­ut­byg­ging, i førs­te om­gang Hord­fast på E39 og Møre­ak­sen, står iføl­ge VG på pla­nen.

I skole­po­li­tik­ken anses ras­kest gjen­nom­før­ba­re til­tak å være kutt i gra­tis frukt for å fri­gjø­re mid­ler til etter­ut­dan­ning for læ­re­re.

Om­gå­en­de ar­beid med sam­men­slå­ing av kom­mu­ner, samt en egen enhet på Stats­mi­nis­te­rens kon­tor med an­sva­ret for den na­sjo­na­le be­red­ska­pen, skal også stå på haste­lis­ta.

(©NTB)

Les også
Dette mener de politiske partiene