Solberg fikk spørsmål om muslimsk skole i Oslo

Ap frykter grønt lys til en muslimsk skole i Oslo vil føre til at barn i større grad blir sortert i skoler etter religion. Det viktigste er skolens innhold, mener statsminister Erna Solberg (H).

Støt­te til re­li­giø­se pri­vat­sko­ler ble tema i Stor­tin­gets munt­li­ge spørre­time ons­dag. Tid­li­ge­re i uka ble det kjent at Ut­dan­nings­di­rek­to­ra­tet har gitt klar­sig­nal for en mus­limsk skole i Oslo.

- Ar­bei­der­par­ti­et er be­kym­ret over en ut­vik­ling hvor flere barn sor­te­res i sko­ler etter re­li­giøst stå­sted. Dette skjer til og med før Frp og Høyre gjør de lov­end­rin­ge­ne som er vars­let, og som skal gjøre det enda let­te­re å star­te pri­vat­sko­ler med stats­støt­te, sa Ar­bei­der­par­ti­ets Trond Giske.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Han ville vite om stats­mi­nis­te­ren deler be­kym­rin­gen over en ut­vik­ling «hvor flere og flere barn sor­te­res i ulike sko­ler etter re­li­gion».

- Og vil re­gje­rin­gen bruke skjønns­mu­lig­he­ten som fin­nes i loven til å si nei til sko­ler som hind­rer in­klu­de­ring og in­te­gre­ring i det nors­ke sam­fun­net? spur­te Giske.

Sol­berg sa i sitt svar at det er ut­ford­ren­de med sko­ler som ba­se­rer seg på et re­li­giøst grunn­lag, og at det er ut­ford­ren­de med se­gre­ge­ring i sko­len.

- Men det vik­tigs­te er at inn­hol­det i disse sko­le­ne bi­drar til in­klu­de­ring, del­ta­kel­se og for­stå­el­se. Selv om man til­la­ter sko­ler på et re­li­giøst grunn­lag, er det en mu­lig­het til å stil­le krav til inn­hold, sa stats­mi­nis­te­ren.

NTB

Les også
Sender barna til Afrika fordi norsk skole er for dårlig
Les også
Utdanningsdirektoratet sier ja til muslimsk skole i Oslo