Slottet vurderer fortjenstemedaljen

Slottet vil «sette seg inn i saken» etter at de tildelte fortjenstmedalje til mannen som har innrømt underslag.

- Vi er kjent med saken i dag og vil sette oss inn i saken, sier as­sis­te­ren­de kom­mu­ni­ka­sjons­sjef Sven Gj. Gje­ruld­sen ved Slot­tet til Dagen.

I dag ble det kjent atden 61-åri­ge pres­ten og tid­li­ge­re di­rek­tø­ren ved Stif­tel­sen Be­ta­ni­en er sik­tet for grovt un­der­slag etter å ha tap­pet Stif­tel­sen Be­ta­ni­en Ber­gen for 14,6 mil­lio­ner over en sju­års­pe­rio­de. Han har er­kjent for­hol­de­ne, som ka­rak­te­ri­se­res av Horda­land po­liti­dis­trikt som «meget al­vor­lig».

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Ble av­slørt, fikk me­dal­je

Di­rek­tø­ren mot­tok Kon­gens for­tjenst­me­dal­je i sølv under fei­rin­gen av sin 60-års­dag i au­gust i fjor. Knap­pe to uker før hadde en vars­ler gått til et styre­med­lem i Be­ta­ni­en med in­for­ma­sjon om at han skal ha un­der­slått mid­ler. En in­tern grans­king ble iverk­satt.

I ja­nu­ar i år blir man­nen kon­fron­tert med fun­ne­ne fra den in­ter­ne grans­kin­gen og er­kjen­te for­hol­de­ne. Han ble fra­tatt job­ben. Men i fe­bru­ar reis­te han til au­di­ens på Slot­tet for å bli hed­ret etter å ha fått for­tjenst­me­dal­jen.

Der­som Slot­tet be­stem­mer seg for å trek­ke til­ba­ke for­tjenst­me­dal­jen, vil det være førs­te gang det blir gjort sidenTrond Ali Lin­stads me­dal­je ble slet­tet for ett år siden. Den gan­gen ble ikke me­dal­jen ut­delt etter at det ble of­fent­lig opp­merk­som­het rundt hans yt­rin­ger om blant annet jøder og ho­mo­fi­le.

Sta­tut­te­ne for Kon­gens for­tjenst­me­dal­je ble end­ret i mars i fjor slik at det er mulig å trek­ke en til­delt me­dal­je til­ba­ke. Den nye pa­ra­graf sju lyder: « H.M. Kon­gen av­gjør etter å ha hørt me­dalje­rå­det, hvor­le­des det skal for­hol­des der­som det opp­står spørs­mål om å slet­te en mot­ta­ker av Kon­gens for­tjenst­me­dal­je på grunn av uver­dig for­hold».DAGEN