Slakter snillistisk integrering

- Snart smeller det, sier Høyre-politikeren Samira Munir. Hun mener den norske integreringspolitikken kommer til å skape ekstreme reaksjoner fra muslimske miljøer.

Munir hevder at hun daglig mottar drapstrusler på grunn av sin overbevisning om at den norske integreringen av muslimer bare utgjør enda en mulighet for muslimske menn til å herse med sine kvinner. Den muslimske politikeren ønsker en rekke endringer av dagens ordning, som hun mener gjør at muslimske innvandrere presses til å bli fundamentalister.

I en lang samtale med Magazinet tar Munir til orde for at innvandrere ikke bare må få informasjon om sine rettigheter. Det er minst like viktig for våre nye landsmenn å bli forespeilet sine plikter, hevder hun.
- Hele samfunnet er tjent med at muslimske innvandrere blir tvunget til å omgås med nordmenn og at de ikke kan lukke seg inne i sine gettoer, forteller hun.

Drapstrusler
Mange muslimske kvinner ringer til Munir for å oppmuntre henne til å fortsette med å sette sakene på kartet for politikerne, som hun mener gjør en altfor dårlig jobb i forhold til innvandrerne. Oppmuntringene drukner likevel i stadige oppringinger fra hemmelige nummer, der menn truer henne på livet. Ofte stoppes Samira Munir på gaten av muslimske menn som truer med å drepe henne.

- Det hjelper ikke å kjøre i bilen sin fra hjemstedet og til Stortinget og tro at man på den måten skjønner innvandrernes problemer og utfordringer. Et besøk i moskeen er heller ingen god løsning. For å få vite muslimske kvinners problemer, må man snakke med muslimske kvinner, fremholder Munir.

Presses
Munir forteller om sin egen mor som kom til Norge for mer enn 30 år siden. I hjemlandet Pakistan gikk moren aldri med slør og dette fortsatte hun med da de flyttet til Norge. Men gradvis begynte den stadig økende muslimske andelen i nabolaget å presse moren til å gå kledd som en muslim og utvise korrekte, muslimske holdninger:
- For omtrent ti år siden begynte min mor å skifte ut sin vestlige klessmak med mer pakistanske klær. I dag går hun med fullt pakistansk utstyr, inkludert slør, sier Munir.
Munir mener at dette ene og alene skyldes holdningen som finnes i Norge overfor innvandrerne.

- Den norske holdningen går for eksempel ut på at det er så synd på innvandrerne som kommer hit til landet. Fordi de blir sett på som en stakkarslig gruppe, så finnes det en tanke som sier at de må få ha tilgang til de samme tingene som de alltid har hatt i hjemlandet, som for eksempel egen koranundervisning. Dette har slått helt feil, sier den frittalende kvinnen.

Kristendomsundervisning
- Egne koranskoler fører til at det hatet mot nordmenn og lyshudete vestlige personer som finnes i fundamentalistiske, muslimske miljøer, sprer seg ekstremt effektivt til barn helt ned i femårsalderen. Norskopplæringen må gjøres obligatorisk for alle innvandrere, det samme må undervisning om norsk tradisjon og kristne verdier, sier Munir.

- Problemet med integreringen i Norge er ikke av språklig art. Hovedfeilen er at innvandrerne har egne aviser som skriver nedsettende om nordmenn, og det politiske styret som ikke har noen mulighet for norske myndigheter å kontrollere dette. Muslimske barn må lære om kristendommen og norske tradisjoner, sier Munir.
Hun forteller at muslimske jenter som velger å kaste sløret, blir sett på som horer:

- Da vi kom til Norge, levde vi på samme måten som i Pakistan. Den eneste forskjellen på oss og andre norske familier var språket vårt. I dag er presset på unge jenter og mødre enormt når det gjelder å forme muslimske kvinner og jenter inn i den formen som de fundamentalistiske miljøene ønsker. Jenter som ikke går med muslimske klær, blir presset til å gjøre det av andre muslimske barn og deres foreldre, sier hun.

Kulturendring
Samira Munir hevder at norsk innvandringspolitikk har laget en annen kultur innad i de forskjellige muslimske miljøene enn det de var vant med i hjemlandet. I norske gettoer blir muslimene påvirket av en hel rekke forskjellige miljøer, som fundamentalister fra arabiske land og Somalia. Dette gjør at muslimene blir påvirket i en mer fundamentalistisk retning, hevder Munir.

- Når myndighetene opplyser til muslimske innvandrerkvinner at de kan få hjelp mot for eksempel tvangsekteskap ved å henvende seg til kontorer i Norge, blir de motarbeidet av muslimske menn. Muslimske menn ser på et slikt initiativ som et forsøk på å ta kvinnene fra dem og de motarbeider det aktivt, sier Høyre-politikeren.

- Særbehandling av muslimske grupper ødelegger hele integreringsarbeidet. Om ikke noen sier fra, kommer det til å smelle her i landet, advarer Munir. Hun ønsker at det norske samfunnet må forstå at snillisme ikke har noe for seg i integreringsarbeidet.

- Dersom vi ikke skjønner dette, kommer det til å vokse frem en mer og mer fiendtlig holdning mot nordmenn i den oppvoksende generasjon innvandrere. De blir mer og mer påvirket til å hate alt som er vestlig. Skylden kan vi ikke legge på muslimske grupper i utlandet, for det er Norges snillistiske og naive politikk som har gjort at det vokser frem, forteller hun.

Smøring
Munir hevder at et utstrakt samarbeid mellom den sosialistiske siden og de muslimske miljøene kan ha spilt en viktig rolle under årets stortingsvalg. Hun påstår også at muslimske barn blir indoktrinert fra barnsben av med holdninger om at borgerlige politikere i Norge bare er etter ute å gjøre livet surt for innvandrere og ta kvinnene fra dem. Dette blir prekt i fra moskeene og avisene er fulle av lovord om sosialistene, som nærmest syr puter under armene på innvandrerne, ifølge Munir.

- Familieoverhoder og moskeene bestemmer hvordan hele innvandrergrupper skal stemme. Det ble utarbeidet avtaler av typen "hvor mye får vi i tilskudd om vi får våre folk til å stemme på dere?", og avtalene gikk utelukkende i sosialistisk retning, sier byrådspolitikeren til Magazinet.

Øyvind Kleiveland