- Skjønner at folk vil reagere på asylpolitikken

FpU-le­der Hi­mans­hu Gulati blir stats­sek­re­tær i Jus­tis­de­par­te­men­tet. 25-årin­gen sier han skjøn­ner at folk kan komme til å rea­ge­re på Frps asyl- og inn­vand­rings­po­li­tikk.

Gulati over­tar rol­len som Pål Lønseth (Ap) har hatt i Jus­tis­de­par­te­men­tet i flere år, og blir den yngs­te av stats­sek­re­tæ­re­ne i den nye Sol­berg-re­gje­rin­gen.

- Vi kom­mer til å drive en po­li­tikk vi mener er rik­tig. Vi skjøn­ner at folk kan rea­ge­re på det, men vår jobb er å gjøre det vi mener er rik­tig, og det gjør vi selv om alle ikke blir like glade, sier Gulati tilNRK.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Nå skal 25-årin­gen ut­ta­le seg på vegne av re­gje­rin­gen i vans­ke­li­ge inn­vand­rings- og asyl­spørs­mål. Gulati må ikke minst for­sva­re om­dis­ku­ter­teFrp-for­slag som flere luk­ke­de asyl­mot­tak

- Jeg tror mange al­le­re­de mer­ker at det er en ny re­gje­ring. Vi kom­mer til å jobbe for ek­sem­pel for at man skal ha luk­ke­de mot­tak for dem som ikke vil sam­ar­bei­de med myn­dig­he­te­ne, og for ras­ke­re ut­sen­ding av for ek­sem­pel kri­mi­nel­le asyl­sø­ke­re, sier 25-årin­gen.

Hi­mans­hu Gula­tis for­eld­re kom til Norge som ar­beids­inn­vand­re­re fra India på slut­ten av 70-tal­let. Gulati er født i Førde og var den førs­te le­de­ren i et norsk ung­doms­par­ti med fler­kul­tu­rell bak­grunn da han ble valgt til leder i FpU i 2012. (©NTB)