Skjebneavgjørelse utsatt

Eierne av Skjærgårdsskolen har utsatt avgjørelsen om skolens fremtid, men fastholder at nedleggelse er eneste utvei uten "betydelige pengegaver eller løfter om dekning av de månedlige driftsutgiftene fremover".

Det fremgår av en pressemelding fra Stiftelsen Kristen Friskole, som eier Skjærgårdsskolen. Avgjørelsen skulle ha blitt tatt sist fredag, men er utsatt til lørdag 7. januar.

I pressemeldingen heter det:

"Frem til dags dato har Skjærgårdskirka garantert økonomisk for driften av skolen, men fra 01.01.06 har ikke Skjærgårdskirka lenger anledning til dette.
Eierne av Skjærgårdsskolen vil, hvis ikke skolen mottar betydelige pengegaver eller løfter om dekning av de månedlige driftsutgiftene fremover, legge ned Skjærgårdsskolen fra mandag 9. januar 2006."

Onsdag denne uken reiser både elever og foreldre til Oslo og vil blant annet "forsøke å møte representanter fra Kunnskapsdepartementet."

I en annen pressemelding skriver foreldrene ved skolen at de "opplever det dypt urettferdig og uforståelig at det ikke har blitt tatt hensyn til nettopp elever og foreldre ved skolen."

"Foreldre ved Skjærgårdsskolen kan ikke akseptere at skolen legges ned, slik som departementets vedtak ser ut til å medføre.
Vi reagerer på at departementet kun ser på feil som ble gjort i 2002 og 2003 i skolens oppstartsperiode, og ikke bryr seg om at skolen etter det har blitt drevet etter de normer og regler som kreves av friskoler," heter det videre.

Trygve W. Jordheim