Fredrik Skavlan, her på Aschehougs hagefest i 2016, blir ikke lenger å se på NRK. Foto: Lise Åserud, NTB scanpix

Skavlan for dyr for NRK – går til TV 2

Etter 20 år på NRK-skjermen er det klart at Fredrik Skavlan forlater kanalen og melder overgang til TV 2. Avgjørelsen kom overraskende på NRK.

NRK forlenger ikke kontrakten med Monkberry, som har laget talkshowet «Skavlan». Årsaken er at det ble for dyrt for statskanalen.

– Vi synes naturlig nok at det er synd, for Skavlan har vært viktig innhold for NRK. Fredrik Skavlan har vært en av NRKs viktigste profiler i 20 år, sier eksternredaktør i NRK, Petter Wallace til NRK.no.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Skavlan vil være en del av satsingen til TV 2 sumo fra høsten 2018.

– Etter over tjue år kan man ikke vedta fornyelse på seminar. Vi må endre forutsetningene og risikere noe av det vi har bygget opp. Kanskje må vi også våge å bli mindre for å bli bedre, sier Skavlan i en pressemelding fra TV 2.

SVT vil sende talkshowet «Skavlan» som vanlig på fredagskvelden, men skal satse på programmet på nettspilleren sin SVTPlay, opplyser TV 2.

Skavlan har vært en del av den berømte «gullrekka» på NRK i flere år. At Fredrik går til en annen kanal, kom uventet på NRK.

– Vi ber om forståelse for at situasjonen har kommer noe uventet på oss, men vi skal brette opp ermene og sikre publikum gode seeropplevelser, også til høsten, sier Petter Wallace i NRK.

NTB

Les også
NRK sparte over 20 millioner på journaliststreiken
Les også
NRK sparer 4 millioner i lønn per dag under streiken
Les også
Denne menigheten rammes av NRK-streiken
Les også
NRK-streiken over ved midnatt
Les også
NRK sender bare fra 17. mai-feiringen i Oslo