Sju år siden French ble arrestert i Kongo

Sju år etter at Joshua French ble arrestert i Kongo finnes det ingen tegn på hjemsending, sier advokaten.

– Vårt mål er å få ham hjem, men vi har ingen indikasjoner på hvorvidt det skjer. Nå ligger initiativet hos kongoleserne, hos én mann, og vi venter bare på et resultat, sier Hans Mariys Graasvold, advokaten tilJoshua French, tilTV 2. Mannen Graasvold refererer til erKongos president Joseph Kaliba.

LES:Gir opp håpet om å få French hjem

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Søndag er det sju år siden nordmannen ble arrestert i Kongo, anklaget for drap og spionasje. Kort tid etter ble hans reisefølgeTjostolv Moland også arrestert. I September 2009 ble begge dømt til døden av kongolesiske myndigheter. Nordmennene anket, men etter en ny rettssak i 2010 ble dødsdommen stående og siden har norske myndigheter forsøkt å få dem hjem tilNorge.

LES:Hun ber for French og familien daglig

I desember 2013 ble Moland funnet død på cellen sin, og på tross av atKripos konkluderte med at det ikke fantes noen indikasjoner på drap, ble French i 2014 dømt for å ha drept kameraten.

– Det har vært så mange opp- og nedturer med håp om løsninger. Vi har holdt på med dette altfor lenge til å ha noe følelse på hva som kan bli resultatet, og får man en god magefølelse er det vanskelig å stole på den, sier Graasvold til TV 2.