Sjekk frimurere på magazinet.no

Som første medium i Norge har Magazinet nå lagt ut hele medlemslisten til Den norske frimurerorden på Internett. Listen er søkbar slik at man kan bruke nettjenesten både til å sjekke om enkeltpersoner er frimurere og hvem som er frimurere på et bestemt sted eller i en yrkesgruppe.

- Det er et demokratisk minstekrav å få vite hvem medlemmene er, sier redaktør Vebjørn K. Selbekk i Magazinet.

Medlemsmatrikkelen til Den Norske Frimurerordenen er aldri tidligere blitt gjort så tilgjengelig som nå. Ved å foreta et enkelt søk på linken her på Magazinets hjemmeside kan man finne ut hvem som er frimurere.

- Den Norske Frimurerorden er en organisasjon med 17 000 menn fra samfunnets elite. Blant medlemmene finner vi stortingsrepresentanter, direktører, dommere, advokater og polititjenestemenn. Også mange prester er med. Når disse samles i lukkede rom med sine hemmelige riutaler er det et demokratisk minstekrav å få vite hvem disse medlemmene er, sier Selbekk.

Magazinet har opp gjennom årenes løp mottatt en rekke henvendelser fra lesere som ønsker å finne ut hvem som er frimurere. For enkelte har dette spørsmålet vært aktuelt å finne svar på for eksempel i forhold til konkrete rettssaker. Det fins flere eksempler på at sentrale aktører i en og samme rettssak, som dommere og politifolk, har vært frimurere.

- Gjennom Magazinets frimurer-søk på Internett, får nå hele Norges befolkning sjansen til på en enkel måte å sjekke ut hvem som er med i Den Norske Frimurerordenen, sier Vebjørn Selbekk.

Per Ole Aalberg

Klikk her for å foreta søk på Magazinets frimureroversikt