Siv Jensen: -Må bli kvitt voldstabuer

Tiltak og forebygging er viktig, men det alene kommer ikke til å ta bort tabuene om vold i nære relasjoner, mener Frp-leder Siv Jensen.

Hun un­der­stre­ker i sine kom­men­ta­rer til ons­da­gens dra­ma­tis­ke rap­port om fa­mi­lie­vold og over­grep at ta­bu­ene kan be­kjem­pes over tid ved at po­li­ti­ke­re og andre snak­ker om disse pro­ble­me­ne.

- Det som gjør disse sa­ke­ne så inn­ma­ri såre, er at over­gre­pe­ne skjer fra dem du sto­ler mest på og er aller mest sår­bar over­for, sier Jen­sen.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Politikertoppene engasjerer seg

Sam­men med stats­mi­nis­ter Erna Sol­berg (H), Venst­re-le­der Trine Skei Gran­de og KrFs fun­ge­ren­de leder Dag­run Erik­sen del­tok hun på et se­mi­nar om rap­por­ten i Oslo ons­dag.

Sol­berg un­der­stre­ket at vold i nære re­la­sjo­ner, som iføl­ge rap­por­ten klart of­test ram­mer kvin­ner, bør være et men­neske­spørs­mål, ikke et kvinne­spørs­mål.

- Vi som po­li­ti­ke­re har an­svar for at po­li­ti­et prio­ri­te­rer, og at vi bru­ker mu­lig­he­ten for of­fent­lig på­ta­le, sier stats­mi­nis­te­ren, og peker på at an­mel­del­ser av fa­mi­lie­vold ofte blir truk­ket til­ba­ke. (©NTB)

Les også
En av ti kvinner i Norge har blitt voldtattFakta om voldtekt i Norge