AKTUELL: Jan Groth (t.h.) er aktuell som tekstforfatter på låten 'Hold on» som skal konkurrere om en finaleplass i Grand Prix. Det var Svein Gundersen (t.v.) som inviterte Groth med. Her er Svein Gundersen og Jan Groth i Jans studio på Greåker.
FOTO: MARION HASLIEN

Sirkus Melodi Grand Prix

Jan Groth og Svein Gundersen står bak låten "Hold on" som Tinkerbells skal fremføre i Melodi Grand Prix. Se bildegalleri tatt av Dagen Magazinets fotograf

I morgen kveld er Melodi Grand Prix sirkuset i gang igjen. Atten norske låter skal konkurrere om å få reise til Eurovision Song Contest 2008 i Beograd 24 mai. Først blir det tre semifinaler før finale i Oslo Spektrum.

NRK opplyser at de i år har en helnorsk låtskriverliste. Det er Groth og Gundersen fornøyd med.

- Både jeg og Svein har reagert på at man har hentet inn svensker for å produsere bidraget til norsk Grand Prix. Svenskene er flinke de, men vi har mange flinke låtskrivere her til lands også, smiler Groth.

Melodi Grand Prix var opprinnelig tiltenkt å være en konkurranse for produsentene av melodi og tekst. De senere åra har det blitt mer fokus på sceneopptreden og glitter.

- Det blir ikke noe igjen av norsk Grand Prix dersom svensker skal promotere norsk musikk. Derfor var jeg glad for å høre at man i år fokuserer på norske produsenter, sier Groth.

Allsidig

Rockeveteranen Jan Groth, som selv er kristen, har de senere åra gitt ut plater med kristen musikk. Han gjorde kjempesuksess med sin tolkning av Aage Samuelsen. I fjor høst kom han med sanger av T.B. Barrat. Han er også brukt som låt og tekstforfatter til Oslo Gospel Choir, Carola, og Andrae Crouch.

Nå er han altså aktuell som tekstforfatter på låten "Hold on" som skal konkurrere om en finaleplass i Grand Prix. Det var Svein Gundersen som inviterte Groth med.

- Jan Groth er flink til å lage tekster med mening. Derfor var jeg veldig glad for at han ville hjelpe oss, sier Gundersen til Dagen Magazinet.

Gundersen er ingen smågutt i norsk musikkbransje. Sammen med Groth har han bakgrunn fra Aunt Mary. Han har vært komponist og produsent for storheter som Sissel Kyrkjebø, Jørn Hol og DDE. En rekke TV-serier og musikaler har fått hjelp av Gundersens kunnskaper.

- Det var hyggelig å bli spurt om å få være med å lage teksten, sier Groth.

- Ikke gi opp

Teksten handler om å være målbevisst og utholdene, også når ting skjærer seg.

Hør låten "Hold on" her

- Det var jentene i Tinkerbells som ønsket en tekst som gikk på dette. Det er en pop country-låt og jeg syntes selv at det passer bra med en slik tekst til denne melodien. Budskapet om å ha et mål er et viktig budskap. Det å ikke gi opp selv om man skulle snuble.

Groth røper også at det handler om livssyn. I teksten som går på engelsk heter det "du trenger ikke gjemme deg, jeg vil være der ved din side."

- Så får man tolke det som en vil, sier Groth litt hemmelighetsfull.

For Svein Gundersen, som forøvrig er gift med den ene av jentene i Tinkerbells, har mye av livet handlet om å ikke gi opp. En trafikkulykke gjorde ham bundet til rullestol i mange år. I ulykken brakk han nakke og punkterte en lunge. Etter åtte måneder på sykehus og mange år med trening kom Svein seg på beina igjen.

Fornøyde jenter

Dagen Magazinet inviterte de tre Tinkerbells-jentene i studio for fotografering.

- Vi har stor tro på denne sangen. Budskapet i teksten er noe vi alle står for, ikke bare som gruppe, men også hver for oss. Det er en sterk og fin låt, med et viktig budskap, er jentene enige om.

- Vi hadde flere forslag men var enige om at dette var ideen vi ville gå for. Jan Groth har gjort en kjempejobb. Det er en tekst som er like viktig å fortelle til barna som til pasientene, sier Aina Beate Gundersen som til daglig er sykepleier.

Sporty stiller de seg opp for Dagen Magazinets fotograf. De synger og tøyser mellom blinkene fra studiolampene.

- Det har vært en hektisk dag. Vi lurer på når vi skal få tid til å pakke før vi reiser til Stavanger, ler jentene som forteller at de har vært på besøk i TV, radio og aviser for å promotere seg selv.

Semifinalen går i tre puljer over tre helger i Stavanger, Kongsvinger og Bodø.

Tinkerbells skal fremføre "Hold on" som bidrag nr. fem av seks i Grand Prix' delfinale i Stavanger fredag kveld. Konkurrentene er Podium, Ann-Mari Andersen, Nicholas Carlie, Michelle Purvis og Veronica Akselsen.