Siktet i Vanvikan-saken løslates

Man­nen som er sik­tet etter at den ett år gamle søn­nen hans ble fun­net død i Van­vi­kan i Leks­vik, blir løs­latt. Sik­tel­sen mot ham opp­rett­hol­des.

Va­re­tekts­fengs­lin­gen av man­nen ut­lø­per fre­dag, og han vil bli løs­latt i løpet av fre­dag etter­mid­dag, opp­ly­ser Nord-Trøn­de­lag po­liti­dis­trikt.

Både man­nen og gut­tens mor er sik­tet for le­gems­be­ska­di­gel­se med døden til følge etter at den ett år gamle gut­ten ble fun­net død i hjem­met deres ons­dag 27. no­vem­ber.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Iføl­ge po­li­ti­et blir den sik­te­de man­nen løs­latt fordi det ikke len­ger er fare for be­vis­for­spil­lel­se i saken.

- Po­li­ti­et har i fengs­lings­pe­rio­den job­bet godt og fått sik­ret de bevis som var bak­grun­nen for fengs­ling. Po­li­ti­et har per i dag ikke fått en­de­lig svar på ob­duk­sjons­rap­por­ten og etter­fors­ker fort­satt saken som et mis­ten­ke­lig døds­fall. Det gjen­står fort­satt mye etter­forsk­ning i saken, og etter­forsk­nin­gen fort­set­ter, heter det i en presse­mel­ding. (©NTB)