Siktet for å ha organisert skattejuks for 2100 personer

642 per­soner har al­le­re­de fått var­sel om skatte­smell.

En 37 år gam­mel kvin­ne fra Lø­ren­skog er sik­tet for å ha or­ga­ni­sert skattejuks for 2.100 per­soner. 642 per­soner har al­le­re­de fått var­sel om skatte­smell.

Kvin­nen ble på­gre­pet og sik­tet i fe­bru­ar i år, og til nå er det av­slørt skattejuks for 75 mil­lio­ner kro­ner hos de 642 per­sone­ne, skri­verAf­ten­pos­ten.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Kvin­nen har hjul­pet kli­en­te­ne i nett­ver­ket med å fikse skatte­fra­drag som kan dreie seg om fals­ke kutt i skatt­ba­re inn­tek­ter på rundt 250 mil­lio­ner kro­ner, skri­ver avi­sen. Rundt 50 per­soner er blitt brukt som mel­lom­menn, per­soner som har re­krut­tert kun­der til 37-årin­gen. Mel­lom­men­ne­ne har tro­lig fått en viss pro­vi­sjon for job­ben som re­krut­te­rer av kun­der til kvin­nen.

Kvin­nen er sik­tet for med­virk­ning til grovt skatte­svik og moms­unn­dra­gel­se. Iføl­ge Af­ten­pos­ten vil po­li­ti­et tro­lig også sikte kvin­nen for eget skatte­svik.

Saken har pa­ral­lel­ler til, og er nes­ten like om­fat­ten­de som, dro­sje­sa­ken som star­tet for ti år siden. Her ble ho­ved­man­nen dømt til åtte års feng­sel.

37-årin­gen nek­ter straff­skyld, iføl­ge hen­nes ad­vo­kat Karen For­brigd.