Sigrids far forklarer seg før tiltalte

Rettssaken etter drapet på Si­grid Giske­gjer­de Schjet­ne starter i dag.

Faren til Si­grid Giske­gjer­de Schjet­ne vil være den førs­te som inn­tar vitne­bok­sen i saken mot 38-årin­gen som er til­talt for å ha drept dat­te­ren.

Opp mot 800 per­soner del­tok i lete­ak­sjo­ne­ne etter at 16-årin­gen fra Østen­sjø for­svant natt til 5. au­gust.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Moren og faren til Si­grid var med blant de mange fri­vil­li­ge som lette ufor­trø­dent dag etter dag. På et tids­punkt ut­lo­vet for­eld­re­ne en dusør på 1 mil­lion kro­ner, do­nert av ano­ny­me gi­ve­re.

Man­dag vil Tom Schjet­ne være den førs­te som inn­tar vitne­bok­sen i sal 250 i Oslo ting­hus.

Etter stats­ad­vo­kat Nina M. Pre­bes inn­led­nings­fore­drag vil han for­tel­le om det førs­te døg­net etter at den 16 år gamle dat­te­ren for­svant natt til 5. au­gust i fjor. Selv om loven åpner for at de for­nær­me­de kan for­kla­re seg før en til­talt i straffe­sa­ker, er det sjel­den dette gjø­res. Det van­li­ge er at den til­tal­te er den førs­te til å for­kla­re seg.

- Han reg­ner med at det vil bli tøft, men det er noe vi har snak­ket mye om, sier bi­stands­ad­vo­kat Ha­rald Sta­bell til NTB.

- At han vit­ner før den til­tal­te er også litt sym­bolsk, men det har sam­ti­dig sam­men­heng med kro­no­lo­gi­en i saken og er der­for helt na­tur­lig, sier Sta­bell vi­de­re.

Den til­tal­te 38-årin­gen av­vi­ser en hver kjenn­skap til dra­pet på den 16 år gamle jenta og vil nekte straff­skyld etter til­ta­len om drap og bort­fø­ring.

(©NTB)

Fakta om rettssaken

* En 38 år gammel mann er tiltalt etter at Sigrid Giskegjerde Schjetne (16) ble drept i august fjor.

* Påtalemyndigheten har tatt ut en tiltale om forsettlig drap under særdeles skjerpende omstendigheter og frihetsberøvelse hvor offeret er påført ualminnelige lidelser.

* Oslo tingrett har satt av tre uker til rettssaken.

* Aktor i saken er statsadvokat Nina M. Prebe, den tiltaltes forsvarere er advokat John Christian Elden og advokat Thomas Randby. Bistandsadvokat for den dreptes familie er advokat Harald Stabell.

* Rettens administrator er tingrettsdommer Ingmar Nestor Nilsen

* Mandag starter saken med aktors innledningsforedrag, Sigrids far, Tom Schjetne, forklarer seg og den tiltalte 38-åringen starter sin forklaring.

(©NTB)

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Les også
Drapstiltalt i Sigrid-saken vil unngå psykiatrisk diagnose