Sidsel Mørck får Ossietzky-prisen

Pri­sen gis til per­soner som har gjort en «frem­ra­gen­de inn­sats for yt­rings­fri­he­ten».

For­fat­te­ren Sidsel Mørck til­de­les årets Ossietz­ky-pris på et ar­ran­ge­ment på Lit­te­ra­tur­hu­set i Oslo tors­dag.

Pri­sen gis til per­soner som har gjort en «frem­ra­gen­de inn­sats for yt­rings­fri­he­ten». Den har fått sitt navn etter den tyske for­fat­te­ren og no­bel­pris­vin­ne­ren Carl von Ossietz­ky (1889-1938) og be­står av et li­to­gra­fi av Nico Wi­der­berg og et pris­be­løp på 10.000 kro­ner.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

«Sidsel Mørck har stått ved sine ho­ved­kamp­sa­ker, miljø­vern og kvinne­sak, gjen­nom skif­ten­de tider og med va­rie­ren­de opp­slut­ning og in­ter­es­se. Det skal mot og ut­hol­den­het til for å stå i kam­pen så lenge», skri­ver sty­ret, som ledes av Wil­liam Ny­gaard, i sin be­grun­nel­se.

Sty­ret trek­ker fram at hun sær­lig har gjort et pio­ner­ar­beid innen miljø­vern, blant annet ret­tet mot in­du­stri­for­uren­sing.

Sty­ret frem­he­ver også Mørcks en­ga­sje­ment for Zo­la-pri­sen og hen­nes mange «lit­te­rære sa­lon­ger» der hun i en år­rek­ke sam­let skri­bent­kol­le­ger og andre in­ter­es­ser­te til møter og de­bat­ter i sitt eget hjem.

(©NTB)

Les også
Tenner ild for kristne i Nord-KoreaFakkeltog for forfulgte kristne
Les også
Hets og hat i korsdebattKors-saken