SIAN får låne kommunale lokaler

Arne Tumyr og organisasjonen Stopp Islamiseringen Av Norge (SIAN) ble først nektet møtelokaler i Kristiansand bibliotek. Men nå er det flertall i bystyret for at SIAN skal likebehandles med andre lag og foreninger.

Det erVidar Klep­pe fraDe­mo­kra­te­ne som rei­ser saken omSian for andre gang i by­sty­ret i Kris­tian­sand:

- Kan ord­fø­re­ren ga­ran­te­re at SIAN som en lov­lig or­ga­ni­sa­sjon for frem­ti­den gis den samme ret­ten som andre lov­li­ge lag og or­ga­ni­sa­sjo­ner til å leie le­di­ge kom­mu­na­le møte­lo­ka­ler? spør Klep­pe.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Frp,Høyre ogKrF vil sam­men med flere små­par­ti­er sørge for at et fler­tall i by­sty­ret vil svare ja på dette spørs­må­let i by­styre­mø­tet i Kris­tian­sand ons­dag, skri­verFædre­lands­ven­nen.

- Slik han for­mu­le­rer spørs­må­let til ord­fø­re­ren, er det lett å være enig og si ja. Sian må ga­ran­te­res samme rett som andre, sier Høy­res gruppe­le­der Hans Otto Lund til avi­sen.

- Hvis ar­ran­ge­men­te­ne er in­nen­for bi­blio­tek­for­skrif­ten som bi­blio­tek­sje­fen for­val­ter, vil SIAN også kunne leie i bi­blio­te­ket, sier Lund, som tror det blir en spen­nen­de de­batt om yt­rings­fri­het i by­sty­ret ons­dag.

Førs­te gang ble bi­blio­tek­sje­fens av­slag på et SIAN-ar­ran­ge­ment i folke­bi­blio­te­ket sendt til kul­tur­sty­ret, som med fem mot tre stem­mer støt­tet bi­blio­tek­sje­fens nekt.

Be­grun­nel­sen var at SIAN og organisasjonens le­der Arne Tu­myrs ar­ran­ge­ment ble for en­si­dig - og at bi­blio­te­ket står for dia­log og mang­fold.

(©NTB)