- Sharialover i Storbritannia «uunngåelig»

Erkebiskopen av Canterbury sier at det ikke er mulig å unngå at enkelte aspekter av islamske sharialover blir innført i Storbritannia.

Rowan Williams, som er den øverste lederen for den anglikanske kirken, sier i et intervju med BBC Radio at Storbritannia «må innse det faktum at flere av landets innbyggere ikke forholder seg til britiske lover», og at det er nødvendig med en debatt om dette.

Han mener at ved å la enkelte sharialover gjelde også i Storbritannia, vil det bidra til å opprettholde det han kaller sosial samhørighet. Et eksempel kan ifølge erkebiskopen være at muslimer kan velge å avgjøre ekteskapskrangler eller økonomiske krangler i en shariadomstol.
Williams legger til at en betingelse for dette er at folk får en større forståelse av hva sharialovene er og hvordan de fungerer.

- Ingen som er ved sine fulle fem ønsker at umennskelighet som til tider forbindes med utøvelsen av sharialover skal finne sted her i landet, verken ekstreme straffeformer eller synet på kvinners rettigheter, understreker han.
Ifølge britisk lovgiving per i dag kan to parter selv bestemme hvordan de vil løse en tvist foran en tredje part så lenge begge parter er enige om prosessen.

Muslimske shariadomstoler og den jødiske Beth Din-loven, som allerede eksisterer i Storbritannia, faller inn under denne kategorien.
I underkant av 1,8 millioner muslimer bor i Storbritannia i dag.