Distributøren ville av økonomiske grunner først ikke endre aldersgrensen fra syv til 15 år. Etter press fra Medietilsynet og privatpersoner snudde de om. FOTO:Fra filmen

Sex og banning ble for mye for 7-åringer

Etter en rekke henvendelser fra publikum, blir aldersgrensen for DVD-filmen Good Luck Chuck hevet fra syv til 15 år.

- Vi er glade for at distributøren nå tar hensyn til vår kritikk, sier seniorrådgiver Berit Andersen i Medietilsynet.

Presseansvarlig Maria Danielsen i Universal Pictures og Sony Pictures sier at de nå har vurdert filmen til å være svært lite egnet for barn.

- Vi trykker nå nye omslag med ny anbefalt aldersgrense og skifter de ut på alle filmene vi har på lager, slik at det fra nå ikke vil sendes ut noen flere filmer med anbefalt 7-års aldersgrense, sier Danielsen hos distributøren.

15 år i de fleste land

Filmen Good Luck Chuck ble lansert på DVD i slutten av april. I de fleste land filmen har vært vurdert, har den fått aldersgrensen 15 år eller høyere; på grunn av seksuelt innhold og grov språkbruk. Sverige har gitt filmen 7-årsgrense, og det er denne aldersgrensen distributøren har brukt i Norge.

Medietilsynet skriver på sine nettsider at de har fått en rekke henvendelser fra publikum om denne filmen.

Nærgående sexscener

- Filmens mange og til dels nærgående sexscener, og grove språkbruk, er svært dårlig egnet for 7-åringer, sier seniorrådgiver Berit Andersen i Medietilsynet. Hun har full forståelse for at mange foreldre er opprørt over aldersgrensen og at de føler seg støtt av innholdet.

Andersen oppfordret Sony Pictures Home Entertainment Nordic til å endre aldersgrensen på DVD-filmen Good Luck Chuck. Men fikk til svar at distribitøren ikke ønsket å gjøre dette da dette ble for kostnadskrevende. Men nå har de altså snudd om, angivelig på grunn av det store presset.

Bestemmer alder selv

Loven sier at filmer som omsettes i Norge ikke bør ha en lavere aldersgrense enn den grensen Medietilsynet har satt for kinovisning. Men denne regelen gjelder ikke for filmer som går «rett på video».

- I de tilfellene en film lanseres rett på DVD er det distributøren selv som har ansvar for å sette en anbefalt aldersgrense, og sørge for at alt innhold er egnet for aldersgruppen, sier Andersen.