Sesongpremiere for Svartdahl

Søndag sparker pastor Egil Svartdahl og assistent Monica Øien i gang andre runde av "TV-pastoren". Åtte søndager fremover kan vi følge arbeidet på og utenfor pastorkontoret.

Den første sesongen av serien gikk i fjor høst.

Det blir noen gjensyn i høstens programmer, men de fleste menneskene duoen treffer er nye bekjentskaper. Folkene bak serien lover sterke, gode møter, så vel som lette og humoristiske, heter det i en pressemelding fra produksjonsselskapet TV Inter.

Sykkelvielse

I høstens første program begir Svartdahl og Øien seg ut på landeveien på en svær Harley Davidson. Pastoren er sjåfør mens assistenten sitter bakpå.

? Jeg vet ikke hvor flink Egil er til å kjøre, han har ikke hatt lappen så lenge. Jeg kommer til å insistere på at han skal holde 60 km/t og ikke mer, sier Øien før avreise.

Målet er Vinstra og Superrally, der 7000 bikere fra hele verden samles. Samboerparet Just Børre Glomsås og Maria Pettersen fra Harstad har bedt Svartdahl komme for å vie dem på amfiscenen dagen etter.

? Vi måtte ha en prest som ville syntes dette var ok og ikke var fordømmende. Vi liker veldig godt Egil Svartdahl og sendte en forespørsel til ham, sier Maria Pettersen.

Malplassert

På veien opp blir Svartdahl tatt i fartskontroll, men det er tanken på "menigheten" som venter som får ham til å svette.

? Jeg synes det er svært. Jeg trigges av det og er samtidig skittredd.

Vel fremme på Vinstra syder og koker det av Harley-fans i alle størrelser og antrekk, og pastorduoen føler seg en smule malplassert.

Svartdahl og det vordende brudeparet tar den forberedende praten i campingvogna dagen før vielsen, som skal skje med et fullsatt amfi, band og sykkelparade. Men med den tøffe rammen, er det viktig at det hellige også får sin plass, påpeker pastoren.

Fadervår

? Ekteskapsløftet handler om å elske og ære hverandre for den vi er. Det er ikke lett å få gjort noe med bakgrunnen vår og vi får heller ikke gjort noe med de grunnleggende personlighetstrekkene, sier Svartdahl til paret.

De nikker samtykkende, de mener de er veldig like på mange måter. Det tøffe ytre kan kombineres med myke sider.

? Det er du Maria som gjør meg til en myk mann, jeg ønsker veldig sterkt å forplikte med til deg, sier brudgommen.

Svartdahl sier han har lyst å be forsamlingen være med og be Fadervår før han vil lyse velsignelsen over dem. Brudeparet samtykker.

? Velsignelsen er for meg en bekreftelse på at ting ikke kan gå galt, sier Just Børre Glomsås.

Fyll

Når bryllupsdagen er der, er de som har lovet å stille på sykler til inngangsmarsjen fyllesyke. Pastorassistent Øien har en utfordring i å skaffe nok edrue folk. En nervøs brud sitter i frisørsalongen og blir pyntet, mens Svartdahl sitter i campingvogna og forbereder seg.

Hva som skjer videre kan du se på TV 2 førstkommende søndag klokken 18.

Trygve W. Jordheim
trygve@magazinet.no