Sentrale Sp-politikere åpner for å vrake SV og Ap

- I op­po­si­sjon er vi ett og ett parti.

Sen­tra­le Sen­ter­par­ti-po­li­ti­ke­re åpner for å vrake sam­ar­bei­det med Ar­bei­der­par­ti­et og So­sia­lis­tisk Venstre­par­ti der­som de rødgrøn­ne taper høs­tens stor­tings­valg.

- I op­po­si­sjon er vi ett og ett parti, sier Gunn Iver­sen Stok­ke, som er fyl­kes­le­der i Sør-Trøn­de­lag Sp, til Klasse­kam­pen.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Hun mener den rødgrøn­ne al­li­an­sen med Ap og Sv de siste åtte årene først og fremst er stra­te­gisk. Hun sier hun håper på rødgrønn seier i stor­tings­val­get, men un­der­stre­ker at hun «dri­ver Sp-po­li­tikk og ikke SV- eller Ap-po­li­tikk».

- Når vi skal for­hand­le fram en ny re­gje­ring, vil vi blant annet ha krav in­nen­for om­rå­der som sam­ferd­sel, jord­bruk og miljø. Hvis de ikke støt­ter oss, så kan et re­gje­rings­sam­ar­beid være helt uak­tu­elt. Jeg ser det så en­kelt. Da reg­ner jeg med at vi må stå for oss selv, sier Stok­ke.

LO-le­der Gerd Kris­ti­an­sen fast­slo i lør­da­gens Klasse­kam­pen at det er vik­tig at Ap, SV og Sp fort­set­ter å bygge på det rødgrøn­ne sam­ar­bei­det, også etter et even­tu­elt valg­ne­der­lag.

Sp-le­der Liv Signe Na­var­sete er blant dem som er uenig, og gir ingen ga­ran­ti­er. Hun har sig­na­li­sert at Sp etter et even­tu­elt valg­ne­der­lag skal po­si­sjo­ne­re seg mer selv­sten­dig og ikke være bun­det av det rødgrøn­ne sam­ar­bei­det.

Hel­ler ikke fyl­kes­le­der Tho­mas Iver Hallem i Nord-Trøn­de­lag Sen­ter­par­ti vil gi noen ga­ran­ti for fort­satt rødgrønt sam­ar­beid etter et even­tu­elt valg­ne­der­lag.

- Det er far­lig å gi ga­ran­ti­er i det po­li­tis­ke man ikke har hund­re pro­sent kon­troll over, sier Hallem.

Les også
Dette mener de politiske partiene
Les også
Olje og EØS splitter demRødgrønt samarbeid