Selvmordsangrep rammet barneskole og pilegrimer i Irak

Minst 29 per­soner ble drept da selv­mords­bom­be­re slo til mot en barne­sko­le og en grup­pe pi­le­gri­mer i Irak søn­dag.

Ti ele­ver skal ha mis­tet livet da an­gri­pe­ren kjør­te en laste­bil full av spreng­stoff inn i en skole­gård i byen Tel Afar og spreng­te kjøre­tøy­et og seg selv i luf­ten.

Fem po­liti­menn og ti barn er blant de drep­te, iføl­ge en lokal tje­neste­mann. I til­legg skal 44 per­soner ha blitt såret. Eks­plo­sjo­nen fikk sko­lens tak til å rase sam­men.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

An­gre­pet skjed­de få mi­nut­ter etter at en po­liti­sta­sjon i byen ble ut­satt for et lig­nen­de an­grep. Der skal kun selv­mords­bom­be­ren ha blitt drept.

Byens ord­fø­rer, Abdul Al Abbas, sier til ny­hets­by­rå­et Reu­ters at flere ti­tall per­soner ble ram­met av de to kraf­tig eks­plo­sjo­ne­ne.

Mis­ten­ker al-Qa­i­da

Iføl­ge en ikke navn­gitt tje­neste­mann tyder alt på at al-Qa­i­da står bak.

Byen Tel Afar lig­ger rundt 70 kilo­me­ter nord for Mosul, der yt­ter­lig­gå­en­de sunni­mus­li­mer og andre opp­rø­re­re har vært svært ak­ti­ve i en rekke år. Lør­dag ble to ira­kis­ke fjern­syns­jour­na­lis­ter drept i byen, som er Iraks nest størs­te.

Fler­tal­let av inn­byg­ger­ne i Tel Afar er sjia­mus­li­mer fra lan­dets turk­mens­ke mi­no­ri­tet. Folke­grup­pen har de siste årene blitt ut­satt for en rekke drap og kid­nap­pin­ger.

Drep­te pi­le­gri­mer

En annen selv­mords­bom­ber an­grep søn­dag en grup­pe sjia­mus­lims­ke pi­le­gri­mer som var på vei til et tem­pel i Bag­h­dad.

Minst 14 per­soner ble drept og mer enn 30 ble skadd, hvor­av noen av dem fikk kri­tis­ke ska­der, iføl­ge po­li­ti­et.

- Dam­mer av blod, sko og lik­de­ler dek­ker bak­ken, sier en po­liti­mann, som også for­tel­ler at kvin­ner og barn er blant of­re­ne.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Lør­dag ble minst 60 per­soner drept i to selv­mords­an­grep som også ram­met sjia­mus­lims­ke pi­le­gri­mer i og ved Bag­dad.

Over 180 per­soner er be­kref­tet drept i Irak på mind­re enn en uke. (©NTB)