Seks drept i selvmordsangrep på Sinai

Seks men­nes­ker er drept i selv­mords­an­grep på Si­nai­halv­øya i Egypt. Minst 17 ble skadd da to bom­ber eks­plo­der­te ved Rafah nær gren­se­ne mot Gaza og Is­rael.

To biler ble brukt, las­tet med store meng­der eks­plo­si­ver. Seks sol­da­ter ble drept og to­talt 17 ble skadd, sju av dem si­vi­le, sier en tal­s­per­son for egyp­tisk sik­ker­hets­tje­nes­te til AFP.

Den ene an­gre­pet var ret­tet mot ho­ved­kvar­te­ret til den mi­li­tæ­rets sik­ker­hets­tje­nes­te som hol­der til ved Rafah.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Grense­over­gan­gen ved Rafah, som er den enes­te for­bin­del­sen inn og ut av Gaza­stri­pen uten­om Is­rael, ble stengt etter an­gre­pe­ne. Sol­da­ter gjen­nom­søk­te om­rå­det på le­ting etter opp­rø­re­re, ble det meldt.

An­gre­pet skjed­de dagen etter at den egyp­tis­ke re­gje­rings­hæ­ren hev­det å ha drept ni per­soner som var mis­tenkt for å være opp­rø­re­re under en of­fen­siv på Sinai. Det var ons­dag uklart om det var noen sam­men­heng mel­lom de to epi­so­de­ne.

Si­tua­sjo­nen på Sinai er blitt sta­dig mer uro­lig etter Hosni Mubar­aks fall fra pre­si­dent­mak­ten i Egypt i 2011. Spen­nin­gen har økt etter at de mi­li­tæ­re i juli i år av­sat­te pre­si­dent Mo­ha­med Mursi, som til­hø­rer Det mus­lims­ke bror­ska­pet. (©NTB)