Savnet syvåring funnet død i Askim

Den syv år gamle gutten som var savnet i Askim i Østfold, er funnet død, opplyser politiet.

Gutten be funnet av dykkere som undersøkte parkdammen i Askim sentrum, opplyste politiet påTwitter klokken 0.39 natt til onsdag.

– Han ble funnet død i parkdammen i nærheten av skolen for en drøy halvtime siden. De pårørende er varslet, sier politiadvokat Mathias Emil Hager i Øst politidistrikt til VG ved 0.45-tiden.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Hager forteller at mannskaper så gutten i vannet, og at han allerede var død da han ble hentet opp.

– Alle saker av denne typen vil bli etterforsket for å finne ut av hva som har skjedd, så vi behandler saken som en såkalt undersøkelsessak, sier Hager.

Syvåringen ble meldt savnet da han ikke kom hjem etter skolen.

– Skolen sluttet klokken 16. Gutten ble hentet av et familiemedlem med bil, men ønsket å gå hjem selv. Vi fikk melding klokka 19.30 om at han fortsatt ikke var kommet hjem, fortalte operasjonsleder Finn Håvard Aas i Øst politidistrikt til NTB tidligere på kvelden.

Ved midnatt var gutten fortsatt ikke kommet til rette. Da søkte dykkere i dammen i parken.

– Det er ingenting som tilsier at han skal være der, men vi må sjekke det på grunn av nærheten til der han sist ble sett, forklarte operasjonsleder Pål-André Thorsby til VG. Kort tid etterpå kom meldingen om at gutten var funnet død.

Letemannskaper fra Røde Kors, Norsk Folkehjelp og Norske Redningshunder deltok i aksjonen, sammen med helikopter og andre ressurser fra politiet.