Saudi-Arabia boikotter Nederland

Saudiarabiske firmaer har fått ordre om å boikotte nederlandske firmaer på grunn av et antiislamsk utspill fra den islamkritiske politikeren Geert Wilders.

Wil­ders, som leder Fri­hets­par­ti­et, hadde tryk­ket opp klistre­lap­per med det saudi­ara­bis­ke flag­get, der teks­ten om at det ikke er noen annen Gud enn Allah var er­stat­tet med et anti­is­lamsk slag­ord.

Iføl­ge et kon­ge­lig de­kret som ble sendt ut av Mek­kas han­dels­kam­mer lør­dag, skal alle ne­der­lands­ke fir­ma­er ute­luk­kes fra anbud til fram­ti­di­ge pro­sjek­ter i Sau­di-Ara­bia.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Vi­de­re skal an­tall visum som ut­ste­des til ne­der­lands­ke for­ret­nings­folk re­du­se­res til et mi­ni­mum, og alle han­dels­de­le­ga­sjons­be­søk skal av­ly­ses.

Ne­der­lands­ke myn­dig­he­ter har tid­li­ge­re gjort det klart at de tar av­stand fra Wil­ders' ut­spill, og at han ikke er re­pre­sen­ta­tiv for re­gje­rin­gen.

Wil­ders, som lig­ger an til å gjøre det bra ved EU-val­get til uka, har ved andre an­led­nin­ger sam­men­lig­net Ko­ra­nen med Adolf Hit­lers Mein Kampf og hev­det at islam er fa­scis­tisk.

NTB