TAKKET: Statsminister Erna Solberg (H) takket for vakker sang av det lille koret ledet av Tore W. Aas (midten). Koret stilte opp på KrF-leder Knut Arild Hareides (t.h.) kontor.

Sang om flyktninger for statsministeren

Erna Solberg lover å gi penger til nødhjelpspakker til Syria-flyktninger.

– Kan du ane smerten i hvert bølgeslag? Du kan hjelpe en av dem som har reist og kommet frem, sang fem sølvgutter i et lite kor for statsminister Erna Solberg (H) på Stortinget onsdag formiddag.

Det er første gang at artist Kaja Huuse synger offentlig sammen med sønn og sølvgutt Sebastian Huuse Eggum, som hun har sammen med eksmannen Jan Eggum.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Også artist Christian Ingebrigtsen bidro i koret ledet av Tore W. Aas, dirigent i Oslo Gospel Choir. Det hele skjedde på kontoret til KrF-leder Knut Arild Hareide, der også tre andre andre partiledere og en stortingsrepresentant fra Fremskrittspartiet (Frp) lyttet til låta «Når båten seiler inn» og fikk utdelt cd-er med sangen på.

SMS-aksjon

Aas står bak sangen som i beste «We are the world»-stil ble lansert før jul for å samle inn penger ved en SMS-aksjon. 35 artister bidrar på innspillingen av låten, blant dem tre sølvgutter.

800.000 kroner har så langt kommet inn. Det dekker 8000 nødhjelpspakker til syriske flyktninger via Kirkens nødhjelps arbeid. Pakkene inneholder vann, mat, sanitære artikler og varme klær.

– Det er veldig fint med en sang i løpet av dagen, sa Solberg.

Statsministeren takket for sangen og lovet å sende en sms for å støtte prosjektet med 100 kroner.

– Jeg må stikke av med ungenes mobil. Med en statlig mobil kan du ikke gjøre sånt, smilte statsminister Erna Solberg.

Folk på flukt

Dirigent Aas setter pris på at politikerne lyttet til sangen og vil støtte opp om prosjektet.

– Teksten handler om syriske flyktninger, de som kommer inn til en strand i Hellas i overfylte båter, og har rømt fra bomberegn i sitt eget land. Vi synes at vi som artister har en plikt til å hjelpe disse, sier Aas til Dagen.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Han håper at aksjonen skal greie å samle inn minst to millioner kroner over fem år.

– Alt skal brukes til nødhjelpspakker. Dette arbeidet har ikke noe med norsk politikk å gjøre, men handler kun om bistand og hjelp til folk som trenger det akkurat nå, sier Aas.

Les også
Reisen over Middelhavet
Les også
Over 4.200 flyktninger reddet i Middelhavet
Les også
Første stopp på veien til resten av livet